logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y550 nie działa kamera - Od jakiegoś czasu nie działa kamera

answe91 03 Lut 2013 19:05 8829 6
REKLAMA
  • #1 11883918
    answe91
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam od 18 urodzin jestem "szczęśliwym" posiadaczem laptopa Lenovo Y550. Kilka dni temu laptop jednak odmówił współpracy jeżeli chodzi o kamerę wbudowaną. Widziałem na forum że było kilka takich tematów jednak wszystkie zamknięte więc nie mogłem odświerzyć.
    Przechodząc do sedna :
    1. Kamera jest niewykrywana przez laptopa
    2. Po przyciśnięciu kombinacji klawiszy FN+ESC wyskakuje powiadomienie "Nie rozpoznano urządzenia USB"
    3. Sterowniki są aktualne.
    4. Mam Windowsa 7 do wtorku kamera działała bez zarzutu.
    Jakieś pomysły co można zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 11884076
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1538
    Napięcia na złączu kamerki potrafisz zmierzyć.
    Taśmę sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #3 11884087
    answe91
    Poziom 2  
    Jeżeli będzie dobrze wytłumaczone jak to zrobić powinnienem dać rade. Jeżeli powiecie że mam to sprawdzić nie mówiąc jak - nie sprawdze i nie zrobie nic ;)
  • REKLAMA
  • #4 11884108
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1538
    Przeinstaluj jeszcze sterowniki.
    Czy sprzęt jest na gwarancji?
  • REKLAMA
  • #5 11884135
    answe91
    Poziom 2  
    Jestem w trakcie przeinstalowania.
    Nie, skończyła się w październiku zeszłego roku
    Edit
    Reinstalka sterowników do kamery nic nie dała
  • #6 12157116
    Arex16
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    U mnie przyczyną nie wykrywania kamerki był przecięty przewód (cieniutki 5 żyłowy w szarym oplocie) na wysokości zawiasu. W konsekwencji wypaliło jakiś element na płycie głównej na wysokości klawisza K pod klawiaturą.

Po za kamerką wszystko śmiga.

Lenovo Y550 nie działa kamera - Od jakiegoś czasu nie działa kamera
  • #7 18634434
    maacciek
    Poziom 9  
    Ocena: 23
    Fn+F10
    też można sobie przypadkiem wyłączyć kamerkę niby diodka świeci a jednak nie działa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Lenovo Y550 zgłasza problem z niewykrywaniem wbudowanej kamery. Po naciśnięciu kombinacji klawiszy FN+ESC pojawia się komunikat "Nie rozpoznano urządzenia USB". Sterowniki są aktualne, a system operacyjny to Windows 7. Użytkownik rozważa różne rozwiązania, w tym sprawdzenie napięcia na złączu kamery oraz przeinstalowanie sterowników, co jednak nie przyniosło rezultatu. Inny uczestnik forum zasugerował, że problem może być spowodowany uszkodzeniem przewodu kamery, co może prowadzić do uszkodzenia płyty głównej. Dodatkowo, istnieje możliwość przypadkowego wyłączenia kamery za pomocą klawiszy FN+F10.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA