logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Buderus logamax U044-24K - Podczas kąpieli wyłacza sie !!

Damiangt500 07 Lut 2013 19:37 4425 7
REKLAMA
  • #1 11902290
    Damiangt500
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Tak jak napisałem podczas kąpieli po kilku minutach woda staje się lodowato zimna i jak schodzę do pieca muszę poczekać na ponowne włączenie go parę minut
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11902355
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11903591
    Damiangt500
    Poziom 2  
    Resetuje go sam tylko reset zadziała po kilku minutach dopiero bo tak to resetuje i znowu cały pasek temperatury miga , po długim czasie również sam potrafi sam wrócić do normy , na manometrze jest 1,5 do 2 kurde kiedy był serwisant to nie wiem ;/ piec ma niecałe 2 lata
  • Pomocny post
    #4 11903733
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #5 11903891
    -west
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 521
    Damiangt500 napisał:
    Tak jak napisałem podczas kąpieli po kilku minutach woda staje się lodowato zimna i jak schodzę do pieca muszę poczekać na ponowne włączenie go parę minut

Masz problemy z właściwym ciągiem kominowym. Wymaga to od Ciebie pilnej reakcji. Wezwij kominiarza w celu opinii. Czujnik ten, w tej sytuacji, ratuje tobie zycie.
  • REKLAMA
  • #6 11906700
    Damiangt500
    Poziom 2  
    No ładnie . kurde mam dwa kominy koło niego (tylko dla niego) i wydaje mi ise ze to powinno starczyć szgegulnie ze były czyszczone
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 11906750
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 11918517
    Damiangt500
    Poziom 2  
    Dziękuje wszystkim już rozwiązałem problem było za mało powietrza w pomieszczeniu ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z piecem Buderus Logamax U044-24K, który wyłącza się podczas kąpieli, co prowadzi do zimnej wody. Po kilku minutach piec sam wraca do pracy, ale wymaga resetu. Użytkownik zauważył, że manometr wskazuje wartości od 1,5 do 2. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie ciągu kominowego oraz obecności nawiewu powietrza w pomieszczeniu, co może wpływać na działanie kotła. Po dalszej dyskusji użytkownik ustalił, że problemem było zbyt mało powietrza w pomieszczeniu, co zostało rozwiązane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA