Witam posiadam niesprawną pralkę polar PTL 1109 z której chce wykorzystać silnik chcę go podłączyć bez pralki i zrobić szlifierkę tylko nie wiem jak musiał bym go podłączyć. Silnik był podłączony do płytki sterowniczej poprzez 6 przewodów wszystkie są czarne a płytki niestety nie posiadam ponieważ została spalona przez poprzedniego właściciela i wyrzucona. Na silniku znalazłem schemat który dołączam tylko go za bardzo nie rozumiem proszę o wyrozumiałość ponieważ jestem amatorem w tej dziedzinie i wszystkiego oczywistego nie wiem.
Z tego co wyczytałem na podobnych forach to silnik taki posiada jak by w sobie dwa silniki do wirowania jeden i jeden do prania normalnego. Przesyłam schemat proszę o pomoc według mnie to miedzy 7 a 6 wejściem jest transformator jakiś miedzy 5 a 4 jest chyba włącznik ale nie wiem co to jest te R oraz nie wiem co jest miedzy 3 i 2 czy to rezystor czy coś innego???
Z tego co wyczytałem na podobnych forach to silnik taki posiada jak by w sobie dwa silniki do wirowania jeden i jeden do prania normalnego. Przesyłam schemat proszę o pomoc według mnie to miedzy 7 a 6 wejściem jest transformator jakiś miedzy 5 a 4 jest chyba włącznik ale nie wiem co to jest te R oraz nie wiem co jest miedzy 3 i 2 czy to rezystor czy coś innego???