logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP3420. Awaria karetki, sprzęt bardzo hałasuje.

devito 17 Lut 2005 09:05 1959 7
REKLAMA
  • #1 1237270
    devito
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam problem z drukarką HP 3420
    Miałem awarie karetki, po sklejeniu paska do karetki i złożeniu wszystkiego do kupy, mam następny problem:
    1-drukarka chałasuje po prawej stronie jest "ogranicznik (języczek)",o który zachacza pojemnikami.
    2-przy wysówaniu i wsówaniu tacki która jest po prawej stronie i jest do czyszczenia pojemników z tuszen,wysówa do końca i jeszcze prubóje dalej wysówać aż mieli po trybach-to samo z wsówaniem.
    3-drukóje ok 15cm od góry i stop,chaczy o "ogranicznik (języczek)",który powoli się wysówa i zatrzymóje prace drukarki.
    Bardzo proszę o pomoc co mam robić.
    Z góry serdecznie dziękuje.
    Mój Email witdudzik(_at_)interia.pl
    Nie używaj dużych liter w tytule - REGULAMIN. [h]
  • REKLAMA
  • #2 1237748
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Jeśli spod karetki (po sklejeniu) wystaje za bardzo jakiś element to będzie zahaczał o o mechanizm do naciągu paska . Kolejna sprawa to mogłeś odwrotnie założyć strip encoder lub coś sknociłes przy składaniu...
  • REKLAMA
  • #3 1237755
    DJ Ramzees
    Poziom 15  
    Witam.
    Mam pytanie, czy ustawiłeś karetkę po sklejeniu na stacji serwisowej tak jakby normalnie była ustawiona po wyłączeniu drukarki? Bo jeśli nie to efekty będą właśnie takie jak opisujesz.
    Pozdro.
  • REKLAMA
  • #4 1237952
    devito
    Poziom 11  
    DJ Ramzees napisał:
    Witam.
    Mam pytanie, czy ustawiłeś karetkę po sklejeniu na stacji serwisowej tak jakby normalnie była ustawiona po wyłączeniu drukarki? Bo jeśli nie to efekty będą właśnie takie jak opisujesz.
    Pozdro.

=
    ================================================
    Devito
    Myślę że karetkę mogłem przestawić!
    Co mam robić w takim razie?
    Pozdrowienie.

Dodano po 3 [minuty]:

Kazik napisał:
    Jeśli spod karetki (po sklejeniu) wystaje za bardzo jakiś element to będzie zahaczał o o mechanizm do naciągu paska . Kolejna sprawa to mogłeś odwrotnie założyć strip encoder lub coś sknociłes przy
    składaniu...

Devito
    Wyczyściłem wszystko dokładnie , nie ma nic pozostawionego.
    Apropo w jak ma być prawidłowo założony pasek?
    Pozdrowienie
  • #5 1238437
    DJ Ramzees
    Poziom 15  
    Chodzi ci o to czy ząbkami do góry czy do dołu?
  • REKLAMA
  • #6 1238493
    devito
    Poziom 11  
    Devito
    Nie chodzi mi o ząbik , lecz o taśmę przezroczystą z paskami która wyznacza pozycje.
  • #7 1327875
    eple
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Jeśli dobrze pamiętam to czarny, odwrócony do góry nogami trójkącik powinien być z prawej strony.

Jeśli by wciąż było nie tak to daj znać - sprawdzę dokładnie.
  • #8 1989674
    devito
    Poziom 11  
    Drukarka w dalszym ciągu nie działa , choć wykonałem wszystkie w/w. wskazówki. Temat uważam za zamknięty oraz bardzo dziękuje wszystkim osobom kture chciały pomórz-Devito

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy drukarki HP 3420, w której po awarii karetki i sklejeniu paska pojawiły się nowe usterki mechaniczne. Drukarka generuje hałas po prawej stronie z powodu ogranicznika (języczka), o który zahaczają pojemniki z tuszem. Tacka do czyszczenia pojemników wysuwa się i wsuwa zbyt daleko, powodując mielące dźwięki w trybach. Drukowanie zatrzymuje się około 15 cm od góry kartki, gdy języczek ogranicznika się wysuwa i blokuje pracę. Możliwe przyczyny to nieprawidłowe ustawienie karetki na stacji serwisowej po sklejeniu oraz błędny montaż paska (strip encoder). Zalecane jest sprawdzenie, czy pasek przezroczysty z paskami pozycyjnymi jest prawidłowo zamontowany, a czarny trójkącik powinien być odwrócony do góry nogami i znajdować się po prawej stronie. Pomimo wykonania tych czynności problem nie został rozwiązany i drukarka nadal nie działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA