logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

toyota 58806 -- komunikacja między wyświetlaczem a radiem

czeczott 17 Lut 2005 16:18 4580 6
REKLAMA
  • #1 1238534
    czeczott
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.
    Jeżeli ktoś zna obłożenie gniazd w tym radiu to prosze o informacje.
    Zagladałem na strone studio24 ale nic mi to nie pomogło inaczej jest uklad zasilania radia.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1241030
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Hmmm a mi się wydaje, że jest to w modelach wieloczęściowych opisane.
  • REKLAMA
  • #3 1242058
    czeczott
    Poziom 11  
    Sprawdzilem opis jeszcze raz jest tylko opis połączeń transmisji miedzy radiem a wyswietlaczem.

Nic mi to nie pomogło o radio jest gluche. W toyocie jest obciete złacze do wyswietlacza. Jedynie glowica lasera wydaje dzwieki.
    W gniezdzie wyswietlacza znalazłem pin zasilania podalem napiecie ale nic sie nie pokazalo. Nie jestem pewny czy nie powinno byc wiecej połaczeń.

Dziekuje.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1243084
    djlj24
    Spec od car audio
    Jak się pod tym opisem dokładnie przeczyta to wiele z tego wynika. Testowane na wielu modelach.
  • REKLAMA
  • #5 1244045
    czeczott
    Poziom 11  
    Wyswietlacz uruchomilem ale radio jest chyba padniete.
    Po podaniu na 1 i 2 styk radia zasilania w cd slychac stukanie.
    Dziekuje za pomoc.
    Pozdrawiam.
  • #6 1244581
    djlj24
    Spec od car audio
    C208 sugeruje zamianę miejscami TX z RX.
  • #7 1272327
    czeczott
    Poziom 11  
    Witam

Radio podłączyłem w samochodzie dokładnie wedlug schematu jak opisałeś i zadziałało.
    Niewiem dlaczego nie zadziałało na stole.
    Przydały by się połaczenia z komputerem pokładowym, albo opis tego złacza z żylami chodzi o barwy kabli w instalacji samochodu.

Z pomoc dziękuje.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z komunikacją między radiem a wyświetlaczem w radiu Toyota 58806. Autor poszukiwał informacji o obłożeniu gniazd i połączeniach zasilania, jednak dostępne opisy, m.in. ze strony studio24, nie były wystarczające. W radiu zastosowano obcięte złącze do wyświetlacza, a podanie napięcia na pin zasilania nie skutkowało uruchomieniem wyświetlacza. Wskazano, że w modelach wieloczęściowych istnieje opis połączeń transmisji między radiem a wyświetlaczem, a także zasugerowano zamianę miejscami linii TX i RX (C208). Po podłączeniu radia w samochodzie zgodnie ze schematem radio zadziałało, choć na stole nie było to możliwe. Wskazano potrzebę dokładniejszego opisu połączeń z komputerem pokładowym oraz identyfikacji kolorów przewodów w instalacji samochodowej, co mogłoby ułatwić diagnostykę i naprawę.
REKLAMA