Witam .Może wpierw opiszę problem. A więc mam problem chyba z płytą główną tj. ASRock P4i945GC. Gdy próbuję uruchomić komputer brak reakcji, tylko dźwięk "tss" i nic, i to się dzieje gdy wszystko jest podłączone. ZAŚ GDY ODŁĄCZĘ wtyczkę 4-pin od zasilania do płyty- komputer rusza, chłodzenie na procku działa. Sprawdziłem wszystkie podzespoły czy są na pewno sprawne, i są. Przy drugim zasilaczu ten sam efekt. Na czas prób uruchomienia odłączona grafika, nagrywarka i dysk,aby czasem nie blokowały. Wykonałem CLEAR CMOS itd. Daję zdjęcia płyty. Nie ma żadnych popękanych kondensatorów ani żadnych śladów z problemami . Płyta chodzi z tym procesorem gdyż,długo z nim już działała i to stabilnie.Proszę o pomoc.
Podaję specyfikację komputera:
-ASRock P4I945GC
-Intel Pentium 4 ,3.9 Ghz.
-4 GB RAM KINGSTON (2X2 GB)
-Zasilacz MODE COM FEEL 400 W ( w pełni sprawny,ale wiem że to produkt zasilaczopodobny) oraz testowałem też na Qoltec 400 W i ten sam efekt co wyżej
- Dysk ATA 200 GB Seagate ( na czas testów i próby uruchomienia rozłączony)
- Nvidia GeForce 6200 Turbo Cache ( na czas testów odłączona).
Jak masz zamieszczać takie "zdjęcia" to sobie daruj - tylko serwer zaśmiecasz. Usunięto. [WojtasJD]
Podaję specyfikację komputera:
-ASRock P4I945GC
-Intel Pentium 4 ,3.9 Ghz.
-4 GB RAM KINGSTON (2X2 GB)
-Zasilacz MODE COM FEEL 400 W ( w pełni sprawny,ale wiem że to produkt zasilaczopodobny) oraz testowałem też na Qoltec 400 W i ten sam efekt co wyżej
- Dysk ATA 200 GB Seagate ( na czas testów i próby uruchomienia rozłączony)
- Nvidia GeForce 6200 Turbo Cache ( na czas testów odłączona).
Jak masz zamieszczać takie "zdjęcia" to sobie daruj - tylko serwer zaśmiecasz. Usunięto. [WojtasJD]