logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux ESF4151 - Gdzie kupić zestaw naprawczy do pompy myjącej?

komodore 13 Mar 2013 10:28 2394 5
REKLAMA
  • #1 12054164
    komodore
    Poziom 11  
    Witam posiadam zmywarkę ESF4151 o PNC: 911616008/01 po myciu zostają drobiny smaru na naczyniach. Podejżewam, że uszczelnienia pompy myjącej się skończyły. Czy gdzieś można kupić zestawy naprawcze, czy muszę kupić całą pompę?
  • REKLAMA
  • #2 12198442
    papaj205
    Poziom 13  
    Ocena: 51
    ul. Kolejowa 1/3 ELEKTROPOZ Autoryzowany serwis Electroluxa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 12199053
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    Raczej kup chemię czyszczącą do zmywarki i uruchom najdłuzszy program z największą temperaturą.
  • REKLAMA
  • #4 12200249
    komodore
    Poziom 11  
    Cztery mycia ze środkiem do czyszczenia zmywarek finish nie przyniosły oczekiwanego rezultatu, więc obdzwoniłem serwisy i umówiłem się na diagnostykę.
    Nie pamiętam z którego serwisu electroluxa przyjechał serwisant, ale mówił, że to pompa się kończy, że puściły uszczelnienia i smar wypłukuje.
    Po wydobyciu i obejżeniu pompy okazało się, że jest nocno zabrudzuna.
    Postanowiłem ją zrobić i załóżyłem ten temat. Teraz czeka aż będę mógl ją założrć

Pompę wyj ją ąłem i wyczyściłem śmigło, na którym było trochę tej mazi. Po zebraniu tego brudu wyczyściłem to co zostało olejem jadalnym. Pompa już zmontowana. Na razie mam problem z kręgosłupem, ale jak dojdę do siebie to wyczyszczę resztę i ją zamontuję. Czyszczenie i sprubuję chemią (co prawda .tr
  • REKLAMA
  • #5 12200657
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    komodore napisał:
    Cztery mycia ze środkiem do czyszczenia zmywarek finish nie przyniosły oczekiwanego rezultatu, więc obdzwoniłem serwisy i umówiłem się na diagnostykę.
    Nie pamiętam z którego serwisu electroluxa przyjechał serwisant, ale mówił, że to pompa się kończy, że puściły uszczelnienia i smar wypłukuje.
    Po wydobyciu i obejżeniu pompy okazało się, że jest nocno zabrudzuna.
    Postanowiłem ją zrobić i załóżyłem ten temat. Teraz czeka aż będę mógl ją założrć

Pompę wyj ją ąłem i wyczyściłem śmigło, na którym było trochę tej mazi. Po zebraniu tego brudu wyczyściłem to co zostało olejem jadalnym. Pompa już zmontowana. Na razie mam problem z kręgosłupem, ale jak dojdę do siebie to wyczyszczę resztę i ją zamontuję. Czyszczenie i sprubuję chemią (co prawda .tr

jak się skończy uszczelnienie to zmywarka cieknie pozatym jest ono ceramiczne
    Electrolux ESF4151 - Gdzie kupić zestaw naprawczy do pompy myjącej?
  • #6 12264765
    komodore
    Poziom 11  
    Wyczyściłem co było do wyczyszczenia, zmontowałem do kupy i chodzi jak nówka. Przez kilka pierwszych myć na filtrze osadzały się grudki tej mazi, ale nie wszędzie udało się dojść ze względu na konstrukcję elementu. Teraz po każdym myciu oglądam filtr i póki co jestem zadowolony.

Dodatkowo wymieniłem dolny zraszacz, bo zaczął się rozklejać.
REKLAMA