Koledzy mam problem z tym zestawem. Uszkodzony był głośnik z subwoofera o oznaczeniu Samsung 12W19ARA ( uszkodzone zawieszenie membrany ). Kupiłem nowy głośnik o oznaczeniu:GDN13/30_4ohm Koppa LK500. Niestety chodzi to kiepsko tzn. charczy. Nie potrzebuje super basu ale to jest nie do przyjęcia. Podłączyłem sygnał bezpośrednio do końcówki mocy na TDA7375 i głośnik działa bardzo dobrze i wyraźnie ale w całym paśmie. Więc to nie jest głośnik niskotonowy ale nisko-średnio tonowy. Wygląda że przedwzmacniacz był zrobiony typowo pod tamten głośnik samsunga. Nie znalazłem takiego głośnika dlatego doradźcie mi co powinienem zrobić żeby to jakoś grało. Satelitki działają bardzo dobrze.
Miałem pomysł żeby podać sygnał bezpośrednio z wejścia sygnału na wejście końcówki poprzez jakiś filtr pasmowy żeby poprawić brzmienie głośnika basowego. Poradźcie coś.
Miałem pomysł żeby podać sygnał bezpośrednio z wejścia sygnału na wejście końcówki poprzez jakiś filtr pasmowy żeby poprawić brzmienie głośnika basowego. Poradźcie coś.