pralka kręci bębnem w prawo i lewo ale zupełnie nie czuć tego że pierze słychać tą różnice jak było przed awarią ma niecałe cztery lata,z wymianą łożysk nie miałem problemu a zepsuły się po ośmiu miesiącach od kupna.Teraz podejrzewam że albo silnik padł może szczotki albo coś z elektroniką programator albo filtr przeciwzakłóceniowy całą ją przejrzałem.Jedynie niepokojące objawy przed zepsuciem były takie że podczas wirowania coś strasznie waliło chwilami
zobacz czy pod pralką nie leży pasek napędowy.możesz też zdjąć prawy bok (użyj torx20 -jeden wkręt na spodzie pralki od przodu z tyłu 3 lub 5 wkrętów) możliwe że urwała się śruba koła pasowego jeśli tak to można sobie poradzić ze zdemontowaniem śruby ale na gorąco (śruba jest wklejana ) z wykrętakiem .
Wszystko jest ok nie ma żadnych luzów bęben obraca się normalnie beż serwisu się chyba nie obejdzie silnik pracuje na wolniejszych obrotach a kondensatora rozruchowego nie mogę znaleźć nawet nie wiem czy w tej pralce jest bo bym wymienił i może to by pomogło
✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Whirlpool AWE 66169, która po nabraniu wody traci moc, co objawia się brakiem efektywnego prania i dziwnym brzęczeniem silnika. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak uszkodzenie silnika, zużycie szczotek, problemy z elektroniką, a także luzy w bębnie lub uszkodzenie krzyżaka. Użytkownik sprawdził już wiele elementów, w tym pasek napędowy i stan bębna, ale nie znalazł żadnych luzów. Wskazano również na możliwość przepalenia uzwojenia silnika z powodu wcześniejszego zatarcia łożysk. Użytkownik planuje oddać silnik do serwisu w celu dalszej diagnostyki. Wygenerowane przez model językowy.