logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stihl MS 230 z 2008 r. - szarpanie na wysokich obrotach, trudności z uruchomieniem

dudek4 25 Mar 2013 12:33 1470 4
REKLAMA
  • #1 12108900
    dudek4
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam.Posiadam piłę MS-230 z 2008 r, mam z nią następujący problem, piła odpala, chodzi dobrze na niskich obrotach ale na pracy po osiągnięciu wyższych zaczyna nią szarpać, nie wchodzi na wysokie, jeżeli uda mi się ją rozpędzić do wysokich to popracuje ok.minuty i z powrotem zaczyna nią szarpać i za jakiś czas zgaśnie po czym ciężko ją uruchomić.
    Wyczyściłem zbiornik paliwa, filtr powietrza, paliwa, rozebrałem gaźnik (ZAMA), wymieniłem tłoczek, oring i sprężynkę pod ośką przepustnicy (cały zestaw nabyty w serwisie Stihla), wykręciłem dyszę, iglicę, to wszystko przedmuchnięte powietrzem i nic, cały czas tak samo. Jedynej rzeczy której nie zrobiłem to nie zdemontowałem sitka które chyba jest pod sprężynką tłoczka którego wymieniłem ,ale nie wiem jak je wydłubać.Może ktoś doradzi, bo sprzęt potrzebny.
  • REKLAMA
  • #2 12109153
    rou123
    Poziom 15  
    Ocena: 91
    Witam.
    A próbowałeś regulacji przed wymiana tych elementów o których pisałeś. Pisząc cały zestaw mówisz oczywiście również o membranach mam rozumieć.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 12109178
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 12109494
    dudek4
    Poziom 11  
    Nie wymieniałem zestawu membran, będąc w serwisie obejrzał je mechanik i powiedział że nie kwalifikują się do wymiany, świecę podkładałem z innej piły MS 250 która jest w porządku nic się nie zmieniło.
  • #5 12205263
    dudek4
    Poziom 11  
    Piła poszła do serwisu. Temat zamknięty.
REKLAMA