logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 96r. gdzie jest montowany czujnik temperatury zewnętrznej?

marek-cho 21 Lut 2005 19:31 5372 6
REKLAMA
  • #1 1252141
    marek-cho
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    diesel - witam wszystkich i mam pytanie pilne bardzo... gdzie jest montowany czujnik temperatury zewnętrznej ? zegar na kokpicie pokazuje -40 stopni podejrzewam urwany lub zjedzony zębem czasu kabel do ww czujnika lecz nie mogę go wytropić :cry: pomóżcie mi tylko na was mogę liczyć...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1252172
    marek-cho
    Poziom 16  
    tkkom dzięki wielkie jutro to sprawdzam, dziś już ciemno... pozdrawiam serdecznie
  • #4 1252180
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    tkkom napisał:
    czujnik jest w lusterku zewnętrznym od strony pasażera. pozdrowienia

No nie, to mogli wymyslic tylko Francuzi :D :D :D
    Niestety przy zderzaku albo atrapy sie nie zmiescil....
    Co by tu jeszcze SKOMPLIKOWAĆ????? ;)
  • REKLAMA
  • #5 1252274
    Horn
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Często jest tak że nie ma styku złącze przy lusterku. Trzeba zdjąć ten czarny trójkąt (od wewnątrz) odkręcić osłonę i tam jest złącze. Może nie łączyć poprostu.
  • REKLAMA
  • #6 1253189
    sowczas
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Na 90% masz uwalony kabel bo -40 to wartość graniczna jaka się wyświetla(mniej się nie wyświetli ;) ) i tak się dzieje przy uszkodzonym przewodzie
  • #7 1255470
    marek-cho
    Poziom 16  
    tkkom napisał:
    czujnik jest w lusterku zewnętrznym od strony pasażera. pozdrowienia
    znalazłem, zrobiłem, działa - był pęknięty przewód. dzięki wszystkim, a tak na marginesie to bym na pewno nie szukał czujnika w lusterku ... :bye:

Podsumowanie tematu

✨ Czujnik temperatury zewnętrznej w Renault Laguna z 1996 roku jest montowany w lusterku zewnętrznym po stronie pasażera. W przypadku wskazywania na desce rozdzielczej wartości -40°C, co jest wartością graniczną, najczęstszą przyczyną jest uszkodzony lub przerwany przewód do czujnika. Aby sprawdzić połączenie, należy zdjąć czarny trójkąt od wewnątrz drzwi przy lusterku i odkręcić osłonę, gdzie znajduje się złącze. Po zlokalizowaniu i naprawie pękniętego przewodu czujnik działa prawidłowo, a wskazania temperatury są poprawne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA