logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony STR-DE435 - Wlącza się tryb "Protector"

marekdradom 06 Kwi 2013 19:19 3156 2
REKLAMA
  • #1 12164418
    marekdradom
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam ,Jak w temacie.Myślałem że to jakaś antykradzieżówka,poczytałem forum widzę że niestety NIE,sprzęt się sam broni.Ale do rzeczy.Włączył się tryb PROTECT.Opiszę usterkę:Kupiłrm sprzęt,grał super przez rok (nieczęsto),aż pewnego dnia zbaraniałem widząc na wyświetlaczu PROTECT i samoistnie wyłączający się sprzęt.Po odłączeniu się od sieci jeśli sprzęt był "ciepły" pograł ze dwie sekundy i się wyłączył,jeśli jest "zimny" pogra trochę dłużej,gra długo jeśli się nic nie zmienia (nie manipuluje przyciskami,pilotem).Co z nim może być warto naprawiać? jeśli tak to do jakiej kwoty?.Proszę o info.Pozdrawiam Marek
  • REKLAMA
  • #2 12164469
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Zacznij od sprawdzenia wizualnego wnętrza, posprawdzaj napięcia z zasilacza, ale to pewnie końcówka mocy !
    Tu jest serwisówka : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2776317-1770.html#12164490
    Spróbuj zrobić mu test mode !
    Załączniki:
    • Test Mode.pdf (163.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #3 12164609
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1839
    marekdradom napisał:
    ...Co z nim może być warto naprawiać? jeśli tak to do jakiej kwoty?...

Nie przedstawiłeś żadnych wykonanych wyników pomiarów, więc nikt ci nawet nie zasugeruje rodzaju uszkodzenia.
    Możesz sobie poczytać podobne tematy, np. ten: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic793766.html i szereg innych, podpowiedzi znajdują się na dole ekranu, prawa strona.
    A czy warto naprawiać - przecież to ty będziesz płacił, więc sam zdecyduj ile możesz zapłacić.
    Z poziomu opisu wynika, że sam nie będziesz podejmował prób naprawy, prawda ?
REKLAMA