W zmywarce wystąpiło typowe uszkodzenie objawiające się brakiem poboru wody i błędem E:24.
Oczywiście woda jest dostarczana prawidłowo.
Metodą różnych prób i błędów, znalazłem sposób na uruchomienie zmywarki. W momencie gdy wypompowuje resztkę wody i zaczyna buczeć pompa myjąca należy kilkukrotnie otworzyć drzwiczki zmywarki.
Prawdopodobnie uszkodzona jest pompa myjąca.
Zdjąłem metalowe boczki zmywarki, plastik pod drzwiami, blachę pod drzwiami, która była umocowana dwoma wkrętami.
I tu mam problem. Nie wiem jak zdemontować plastikowy spód zmywarki. Nie widzę tam żadnych śrub, wkrętów, zaczepów. Domyślam się, że trzeba zdemontować drzwi, ale co dalej?
Nie widzę też pompy myjącej. Czy znajduje się ona w tyle zmywarki?
Czy taką pompę można naprawić, czy w grę wchodzi tylko wymiana na nową?
Oczywiście woda jest dostarczana prawidłowo.
Metodą różnych prób i błędów, znalazłem sposób na uruchomienie zmywarki. W momencie gdy wypompowuje resztkę wody i zaczyna buczeć pompa myjąca należy kilkukrotnie otworzyć drzwiczki zmywarki.
Prawdopodobnie uszkodzona jest pompa myjąca.
Zdjąłem metalowe boczki zmywarki, plastik pod drzwiami, blachę pod drzwiami, która była umocowana dwoma wkrętami.
I tu mam problem. Nie wiem jak zdemontować plastikowy spód zmywarki. Nie widzę tam żadnych śrub, wkrętów, zaczepów. Domyślam się, że trzeba zdemontować drzwi, ale co dalej?
Nie widzę też pompy myjącej. Czy znajduje się ona w tyle zmywarki?
Czy taką pompę można naprawić, czy w grę wchodzi tylko wymiana na nową?