Jakieś dwa lata temu kupiłem interfejs Op-com na USB. Dałem coś koło 250 zł. I tak leżało nie sprawdzone choć sprzedawca twierdził ze przed wysyłką testował.Dziś mam potrzebę sprawdzić w mojej Astrze G 1,7 DTL bląd który się pojawił , zaświecił się check control. Jednak moim laptopem nie mogę się połączyć. Próbowałem róznych wydań programu Op-com , róznych sterowników. Gdy kliknę na "test interfejsu" to wypluwa komunikat" -acces violation 00000 / coś koło tego/.
Moze ktoś poradzić jak z tym przypadkiem postąpić ? Może sprawdzony program?
Jest tu na forum parę tematów podobnych które przeczytałem i zastosowałem podane informacje , jednak bez skutku.
Mam jeszcze pożyczony inny interfejs , też pisze na nim Op-com tyle ze jest on na RS232. Mam stary laptop który czasami używam gdy muszę się połaczyć przez RS 232 ,jest na nim winda XP. Ten poprawnie obsługuje program Tech 2. Ale nim niewiele mozna zdziałać. Wszystkie propramy Op Com przewidziane są do współpracy z interfejsami na USB.
Pytanie - czy ma być włączony zapłon w samochodzie gdy chcemy robić diagnozę?
Próbowałem wlączony i wyłączony - bez rezultatu. Czy może jest inna przyczyna?
Proszę o poradę
Moze ktoś poradzić jak z tym przypadkiem postąpić ? Może sprawdzony program?
Jest tu na forum parę tematów podobnych które przeczytałem i zastosowałem podane informacje , jednak bez skutku.
Mam jeszcze pożyczony inny interfejs , też pisze na nim Op-com tyle ze jest on na RS232. Mam stary laptop który czasami używam gdy muszę się połaczyć przez RS 232 ,jest na nim winda XP. Ten poprawnie obsługuje program Tech 2. Ale nim niewiele mozna zdziałać. Wszystkie propramy Op Com przewidziane są do współpracy z interfejsami na USB.
Pytanie - czy ma być włączony zapłon w samochodzie gdy chcemy robić diagnozę?
Próbowałem wlączony i wyłączony - bez rezultatu. Czy może jest inna przyczyna?
Proszę o poradę