logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nissan / Primera / P12 - Montaż świateł dziennych

FUMBERAS 13 Kwi 2013 20:51 1860 4
REKLAMA
  • #1 12194883
    FUMBERAS
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam Serdecznie!

Czy ktoś montował może w Nissanie Primera P12 świtła dzinne bo ja sobie nie mogę z tym poradzić.

Mam trzy kable

-Czarny Kabel Minus do akumulatora - to wiadomo.
    -Czerwony Kabel Z instrukcji "podłączyć pod bezpiecznik lub jakiś kabel, który po przekręceniu kluczyka w stacyjce do pierwszej pozycji otrzymuje prąd.
    -Biały Kabel podłączamy po plusowy kabel od świateł pozycyjnych.

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak podpiąć kabel czerwony i Biały ? Dla ułatwienia załączam zdjęcia z silnika.

1. Widok na alternator, bo podobno tam coś można podłączyć.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    2.Przekaźniki
    3. Skrzynka od Bezpieczników.
    4. Zestaw.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12194968
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3386
    Kolego przy alternatorze masz cały czas napiecie wiec to odpada bierz probówke w reke i szukaj gdzie pojawia ci sie napiecie po przekreceniu kluczyka wtedy tam podłacz czerwony a biały podłacz do przewodu przy lampie gdzie po przekreceniu przełacznika od pozycyjnych pojawia sie napiecie powodzenia

Dodano po 4 [sekundy]:

Kolego przy alternatorze masz cały czas napiecie wiec to odpada bierz probówke w reke i szukaj gdzie pojawia ci sie napiecie po przekreceniu kluczyka wtedy tam podłacz czerwony a biały podłacz do przewodu przy lampie gdzie po przekreceniu przełacznika od pozycyjnych pojawia sie napiecie powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 12194993
    kobylak2206
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    ok... zaczynamy... nie jestem pewny jak w nissanie ale w 90% aut jest tak...
    masa to kolor brązowy
    + po stacyjce stały to kolor czarny
    + po stacyjce rozłączany w czasie rozruchu to kolor czarno-żółty
    + stały to kolor czerwony
    a plusa z postojówek to zobacz jaki kolor masz w lampie i taki sam będzie w skrzynce bezpieczników...
  • REKLAMA
  • #4 12195047
    FUMBERAS
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    kobylak2206 napisał:
    ok... zaczynamy... nie jestem pewny jak w nissanie ale w 90% aut jest tak...
    masa to kolor brązowy
    + po stacyjce stały to kolor czarny
    + po stacyjce rozłączany w czasie rozruchu to kolor czarno-żółty
    + stały to kolor czerwony
    a plusa z postojówek to zobacz jaki kolor masz w lampie i taki sam będzie w skrzynce bezpieczników...

Ale kolor kabli taki czy czego ?
  • #5 12195120
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Wybacz, ale jeśli namierzenie dwóch (z masą sobie poradziłeś, choć nie mam pewności) banalnych przewodów, do czego jest potrzebna aż probówka, bo nawet miernik nie, przerasta twoje możliwości, to zleć tą robotę komuś, kto ma wiedzę w temacie. Bo to nawet nie banalna sprawa, do ogarnięcia w dwie - trzy minuty.
REKLAMA