logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć iPoda do radia RT3 w Peugeot 407 bez wejścia AUX?

waglik 14 Kwi 2013 19:44 21102 4
REKLAMA
  • #1 12198825
    waglik
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Witam wszystkich. Wierzcie lub nie przewaliłem większą połowę polskich forów jak i te i nie znalazłem odpowiedzi. Posiadam Puga 407 SW a w nim radio RT3. Wcześniej miałem Polo i tam było wejście AUX nie było problemu, tutaj niestety tego wejścia nie ma. Posiadam Puga od listopada 2012 i od tego czasu męczę się z tym mankamentem. Chce podpiąć iPoda. Jak i byłem w okolicy Tarnowa i byłem u prawie wszystkich elektroników w tej okolicy. Żaden nie poradził sobie z tym. Ostatni nawet mi troche popsuł radio bo nie wskazuje temperatury zewnętrznej. Posiada on Peugeot Planet 2000 0.9B. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc ? Bardzo proszę o pomoc i nie kasowanie tematu. Zaznaczę, że posiadam kolorowy ekran i wejścia chinch w schowku.
  • REKLAMA
  • #2 12201994
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1705
    To wejście w schowku to właśnie jest AUX .

L + P + Video .

W czym problem ?
  • REKLAMA
  • #3 12205363
    waglik
    Poziom 9  
    W trakcie jazdy nie mogę słuchać muzyki, tylko na postoju. Nie wiem w ogóle w jaki sposób odpalić to wejście (słucham gdy wchodzę na video). Posiadam oryginalny program Peugeot Planet 2000 0.9B. (no znajomy posiada) ale nasza wiedza na jego temat jest znikoma. Każdy wie jak to zrobić nikt nie potrafi wytłumaczyć. Uprzedzę jedno pytanie dzwoniłem do ASO Peugeot Mikołajowice k/Wojnicza powiedzieli mi, że nie zajmują się odblokowaniem tego wejścia ponieważ nikt tego nie potrzebuje. Nie pytałem o odblokowanie VIDEO tylko AUX. (video powyżej 10 km/h nie odblokują w ASO jest to zabronione).

Edit: Dzwoniłem dziś do ASO są to w stanie zrobić, koszt ok. 150 zł.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12221187
    niebradpitt
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam,
    W PP2000 trzeba aktywować "Wejście Audio" (głowy nie dam, ale widziałem to gdzieś
    przy zmieniarce cd) + odblokować funkcje związane z prędkością wpisując "0" (ale zdaje się działa to tylko dla Van-Can). Może to Ci się na coś przyda.
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Telematyka RT3.PDF (9.46 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 12222536
    waglik
    Poziom 9  
    Dzięki wielkie za opis mojego radia. Plus leci.
REKLAMA