logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy kolumny AudioMega BRX-110 nadają się do kina domowego z Thomson DPL660HT?

25 Lut 2005 11:32 7259 13
REKLAMA
  • #1 1263989
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 1264015
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    nie wiem jak same kolumny grają ale sądząc po firmie to beznadziejne to jakiś typek w domu robi na pałe z 888 głósników ładnie wykańcza i sprzedaje

czasem trafi sie perełka ale nie wiem czy warto ryzykować :/

do 500 zł ??? altusy 110 były na aallegro całe sprawne za 440 zł para
  • #3 1264208
    filip.s
    Poziom 23  
    Ocena: 85
    hehehe ja właśnie byłem ostatnio w "fabryce" kolumn audiomega, o lol mały garaż w kturym to produkują robiom to na głośnikach STX'a.

Pozdrawiam!
    dj_stopa(_at_)interia.pl
  • #4 1264240
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1264261
    filip.s
    Poziom 23  
    poszukaj sobie :D czy to tak trudno????Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany !!!!

Pozdrawiam!
    dj_stopa(_at_)interia.pl
  • #6 1269043
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 1270419
    endru84
    Poziom 11  
    Witam
    Ja jestem szczesliwym posiadaczem kolumn AudioMega.
    Dlaczego szczesliwym? Bo uwazam ze za te pieniazki robia naprawde rewelacyny sprzet!
    Ja mam kolumny BRX 300 i jestem z nich calkowicie zadowlony!
    Dwa glosniki basowe 250mm robia swoje! Do tego wysokotonowka tesli dodaje smaczku.
    Caly zestaw gra swietnie (oczywiscie jak za ta cene )
    Ja zaplacilem za te kolumny niecale 700 zl.
    Naprawde polecam!
    Chcialbym zobaczyc inne opinie na temat kolumn tej marki.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 1275322
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Witam tak sie sklada ze jestem posiadaczem BRX-110 , a raczej bylem po po 2 tygodniowym odsluchu wymienilem wszystkie glosniki wlacznie ze zwrotnicami !!! te kolumny to jest normalnie porażka ? glosnik wysokotonowy jeszcze ujdzie , ale sredni na plastikowym koszu to koszmar , nie wspomne juz o GDN ktory przy mocy okolo 25 wat poprostu nie daje sobie rady - a ty z tylu tabliczka 80 wat paranoja , wiec lepiej rozejrzec sie za uzywanymi altusami niz nabyc BRX-y
    Ja osobsicie nie polecam aby pozniej nie byc rozczarowanym , ale niestety kusza ceną ? ja dalem sie nabrac.
    pozdrawiam marniu
  • #9 1275830
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 1277069
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Witaj Keikan
    jesli chodzi o STX-a to wybor nalezy do ciebie , cena tez jest atrakcyjna . Audiomega stosuje te glosniki w swoich kolumnach , nie wszystkich ale stosuje !!! wiec sam widzisz . Ja proponuje jakies tonsile uzywane w rozsadnej cenie. pozdrawiam marniu
  • #11 1294538
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 1294888
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 1297712
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 1297891
    filip.s
    Poziom 23  
    hehehe ja byłem w fabryce audiomega i powiem szczerze, jak wszedłem do fabryki (garażu) to nie mogłem powstrzymać śmiechu. gościu ktury zaprojektował i wykonuje wzmacniacze do subów nie umiał mi powiedzieć jakie częstotliwości przenosi. najłedniejszom rzeczą w tej firmie była ich sekretarka :D. ewidentnie robią na stx bo widziałem jak głośniki stx'a lerzały (kilkanaście sztuk)

Pozdrawiam!
    dj_stopa(_at_)poczta.fm

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy przydatności kolumn AudioMega BRX-110 do kina domowego z wzmacniaczem Thomson DPL660HT (5 x 40 W na 8 Ω). Opinie o kolumnach BRX-110 są podzielone: niektórzy użytkownicy krytykują jakość głośników, zwłaszcza średniotonowego i niskotonowego, wskazując na słabą wytrzymałość przy mocy powyżej 25 W oraz niską jakość wykonania, co skutkuje rozczarowaniem. Inni chwalą wyższe modele AudioMega, np. BRX-300 i BRX-150, za dobrą dynamikę, czystość dźwięku i solidne wykonanie w stosunku do ceny. Kolumny AudioMega wykorzystują głośniki firmy STX, które według części użytkowników mają dobre parametry techniczne i korzystną cenę, choć niektórzy kwestionują autentyczność informacji o produkcji i parametrach. Alternatywnie polecane są używane kolumny Tonsil lub Altus 110, które mają lepszą renomę w podobnym przedziale cenowym do 500 zł za parę. Wzmacniacz Thomson DPL660HT jest oceniany jako realnie dostarczający około 40 W na kanał, co należy uwzględnić przy doborze kolumn. Ogólnie zaleca się ostrożność przy zakupie BRX-110 ze względu na jakość głośników i lepsze opcje w podobnej cenie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA