logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

lark freebird 43.2 - Nie włącza się, tylko zielona dioda

sparky7 04 Maj 2013 20:22 5079 3
REKLAMA
  • #1 12272133
    sparky7
    Poziom 13  
    Ocena: 42
    Nawigacja leżała nie używana rok albo dłużej wcześniej działa, a obecnie klikając przycisk zasilania zapala się zielona dioda i nic więcej się nie dzieje, trzymając długo włącznik dioda gaśnie. Zielona dioda zapala sie również po podłączeniu nawigacji pod zasilanie.
    Ładowałem ją kilka godzin i żadnych zmian. Jedyne co do głowy mi przychodzi to to że może padł aku. Nowy aku sporo kosztuje wiec może coś poradzicie.
  • REKLAMA
  • #2 12277253
    AB47
    Poziom 27  
    Ocena: 63
    Odłącz baterię, ustaw zasilacz serwisowy na to samo napięcie i podłącz w miejsce baterii, zobacz czy się uruchomi.
    Jeśli tak sprawdź czy bateria jest ładowana.
  • REKLAMA
  • #3 12301887
    rimo69
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    witam :) temat moze nei taki stary, ale mam podobny objaw z nawigacja, wygląda to tak że nawigacja wcale nie chce się włączyć :/ świeci się tylko pomarańczowa dioda , tak samo pod ładowarką samochodową jak tez pod kablem USB (dodam ze komputer wcale nie widzi nawigacji) :/ żaden przycisk reset itp nie pomaga :/ rozebrałem nawigacje zrobiłem pomiar baterii ma 3.35V na przycisku power jest 4.4 lub 4.8V i po naciśnięciu spada do zera wiec chyba jest ok ?!

miał ktoś taki przypadek? :> lub zna rozwiązanie jak to naprawić ? :>

z góry dziekuje
  • #4 12865211
    Sławek_M
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam,
    mam dokładnie ten sam problem co kolega rimo69.
    Działała, aż pewnego razu ciemność, nie uruchamia się, tylko dioda się świeci pod ładowarką. Bateria ok, zasilałem z zasilacza regulowanego i to samo.
    Firmware się wysypał? Jak go ewentualnie wgrać?
    Da się coś z nią jeszcze zrobić, czy w kosz? Prosimy o porady.
    Pozdrawiam
REKLAMA