logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV w witrynie sklepowej a słońce = nagrzewanie się

navihs 06 Maj 2013 15:51 1782 2
REKLAMA
  • #1 12278012
    navihs
    Poziom 10  
    Witam.

Mam Samsunga:
    http://www.morele.net/telewizor-samsung-40-le40a656a1-168213/
    Wczoraj go przymocowałem do szyby witryny,
    dziś w dzień włączyłem go na słońcu, działał, po godzinie połowę ekranu objął czarny prostokąt. Czy to może być od gorąca? Jest 24 stopnie, ale za witryną za szkłem może się pewnie wytwarzać o wiele więcej.

Co zrobić? Jakiś specjalny TV?
  • REKLAMA
  • #2 12278021
    box.mann
    Poziom 23  
    Ocena: 144
    Miałem to samo u siebie w witrynie. Poszukaj folii UV na szyby! Mi to pomogło i Samsungi 32" żyły na wystawie ponad 3lata i nadal działają a szyby miałem od południowego zachodu więc... non stop słońce. Folię kupiłem tam gdzie oklejają szyby samochodowe. U Mnie ekrany robiły się albo białe albo czarne. Folia leciuteńko przyciemniła szybę wystawową lecz nie wpuszczała promieni słonecznych w takiej ilości by matryce były gorące a... były i to dość mocno przed oklejeniem.
  • #3 12478656
    krzysio.mobile
    Poziom 1  
    a jaki model polecacie? W sensie, przy pelnym sloncu (oprocz nagrzewania TV) jest ryzyko, ze nic nie bedzie na nim widac, bo jest za jasno (czy to jedynie kwestia dostrojenia jasnosci i kontrastu czy moze niektore model po prostu sie nie nadaja na to). Podejrzewam tez ze absolutnie odpadaja modele ze szklana warstwa na ekranie (zeby nie odbijaly jak lustro wszystkiego, co stoi za moimi plecami), czyli najbardziej wskazane bylyby chyba matowe?
REKLAMA