logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

W jakim języku najlepiej napisać taką aplikację?

Xenaux 10 Maj 2013 10:24 1287 2
REKLAMA
  • #1 12290969
    Xenaux
    Poziom 10  
    Witam,
    chciałbym napisać aplikację ja na stronie poniżej:

http://betastudio.com.pl/

Chciałbym rysować linie, które będą tworzyć ogrodzenie. Oczywiście długości tych linii powinny być przekazywane "dalej". Kiedyś miałem styczność z C++ i Java (studia). Z algorytmami do obliczania ilości poszczególnego asortymentu nie będzie większego problemu. Chciałbym wiedzieć czy Java lub C++ nadają się do stworzenia takiej aplikacji. A może są jakieś inne - lepsze do tego typu zadań- języki?

Pozdrawiam,

edit:
    program do użytku własnego- nie do umieszczenia na stronie internetowej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12291081
    marcinj12
    Poziom 40  
    Ocena: 250
    Myślę, że każdy język wyższego poziomu który obsługuje tryb graficzny się do tego nada: Java, C++, C# lub VB z pakietu Visual Studio, Delphi... W Windowsie jest to tego komponent GDI+, do którego obsługi są biblioteki w poszczególnych językach...
  • #3 12293551
    leoha
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Właściwie masz trzy główne nurty, z których możesz wybierać C++, Java, C# (.NET). Jeżeli nie pisałeś wcześniej w C++ i nie masz doświadczenia w tym języku moja rada, nie pisz w nim na początek tak "dużej" aplikacji (no chyba, że projekt ma mieć głównie wartość edukacyjną albo krytycznie szybko działać).
    Co do Java vs .NET to już w czym się lepiej czujesz... Mówisz, że masz doświadczenia trochę z Javy ze studiów, więc może spróbuj z Javą, a przy okazji dostaniesz "gratis" możliwość uruchamiania na wielu platformach.
REKLAMA