logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus - Problem ze sterownikiem do karty graficznej vga

wuwu1102 10 Maj 2013 12:09 4005 4
REKLAMA
  • #1 12291261
    wuwu1102
    Poziom 2  
    Witam,
    posiadam laptopa Asus x54c z oprogramowaniem Windows 7 32-bit. Kiedy chcę włączyć np. zwykłego pasjansa wyskakuje mi następujący komunikat:

"Przyśpieszenie sprzętowe jest wyłączone lub nieobsługiwane przez sterownik karty wideo, co może spowodować wolniejsze działanie gry. Upewnij się, że masz zainstalowany najnowszy sterownik karty wideo i że przyśpieszenie sprzętowe jest włączone".

Otóż szukałam już podobnego wątku i natknęłam się na poradę, aby wejść w "Dxdiag" i w zakładce "ekran" włączyć przyśpieszenie sprzętowe, jednak u mnie ta opcja jest niedostępna. W związku z tym bardzo proszę o pomoc i pokierowanie mnie, co zrobić, aby rozwiązać ten problem. Dodam, że słabo znam się na komputerach, więc proszę o wyrozumiałość. Niżej podaję dane techniczne mojego laptopa, bo wiem, że mogą się przydać.

Asus X54c
    Procesor: Intel Celeron B820 (2 rdzenie, 1.70 GHz, 2 MB cache)
    Chipset: Intel HM65 Express Chipset
    Karta graficzna: Intel HD Graphics (standardowa karta graficzna vga)

Dodam jeszcze, iż wiem, że z zintegrowaną kartą graficzną mogę zapomnieć o graniu w lepsze gry itp., ale mnie chodzi tylko o gry systemowe i jakieś takie proste, niezbyt skomplikowane, bo laptop głównie potrzebny mi jest do prac biurowych.
  • REKLAMA
  • #2 12291331
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    Zaktualizuj sterowniki karty graficznej ze strony producenta.
    www.asus.com
    Daj screena z menadżera urządzeń.
    Daj screena z DXdiag-ekran.
  • REKLAMA
  • #3 12291433
    wuwu1102
    Poziom 2  
    Wgrałam potrzebne sterowniki, jednak problem nadal występuje. Oto screeny: Asus - Problem ze sterownikiem do karty graficznej vga Asus - Problem ze sterownikiem do karty graficznej vga
  • REKLAMA
  • #4 12291614
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    Czy w systray masz ikonę Intel HD Graphics?.
REKLAMA