Cóż, nie podałeś dokładnego modelu telewizora, co byłoby przydatne
Także poniższe rozważania oparte są na danych dla TV Philips Smart TV 3D seria 6000. Przekopałem się przez instrukcję tego telewizora, jak również wsparcie - często zadawane pytania. I wynalazłem następującą informację :
Audio formats
•Your TV supports only PCM and AC3 audio format if it is connected by HDMI. If your TV does not receive any sound over an HDMI connection, make sure that your PC is transmitting the audio in PCM or AC3 format. Refer to the user manual of your PC to verify whether your PC is configured correctly.
Oznacza ona, że poprzez złącze HDMI to TV można przesłać cyfrowy sygnał tylko w formacie PCM lub AC3 - czyli tylko sygnał stereo. Co ma swój sens. Także sprawdź, jaki format sygnału masz ustawiony na karcie audio.
Z powyższego obrazka widać, że mój laptop nie pracowałby prawidłowo z twoim telewizorem, jeśli mówimy o dźwięku przesyłanym cyfrowo. Nie mam nic podłączonego do gniazda HDMI w moim laptopie, także nie widać tu opcji dla tego wyjścia. Także sprawdź, co masz ustawione dla wyjścia HDMI. Ja posłużyłem się tu wyjściem cyfrowym dla celów poglądowych
Konkludując, chyba będziesz musiał rozważyć przesłanie sygnału audio to telewizora analogowo - poprzez zwykły minijack, o ile wyjście cyfrowe audio w twoim laptopie nie wspiera tych wspomnianych formatów.
Powodzenia