logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia DVB-T z tunerem Cabletech URZ0195 i telewizorem Curtis

skiba220v 16 Maj 2013 18:45 1980 3
REKLAMA
  • #1 12314135
    skiba220v
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam!
    posiadam tuner DVB-T Cabletech URZ0195 podłączony do dość starego telewizora Curtis kablem scart. W bloku jest kablówka która udostępnia w pakiecie około 80 kanałów cyfrowych DVB-T [trzeba mieć swój tuner]. Do tej pory działało wszystko ok tylko czasami pojawiały się zakłócenia podczas opalania jarzeniówki w łazience, po za tym odbiór piękny i bez pikseli. O paru dni pojawiły się zakłócenia, piksele i zacinający się dźwięk. Porobiłem parę testów i gdy zmostkowałem ekran kabla koncentrycznego do grzejnika [uziom] to sygnał się poprawił na większości kanałów ale 10 kanałów zniknęło bezpowrotnie, problem jest tez z telewizorem bo jak odłączę wtyczkę scart od tunera do słychać ze dźwięk przestaje się zacinać a gdy tylko z powrotem podłącze scart to zakłócenia wracają. Może być tak ze telewizor "sieje" ?? co w tym przypadku zrobić? są jakieś filtry. Dodam ze podłączenie przez listwę nie pomaga.

Popraw pisownię/ raport!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 12314860
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5388
    skiba220v napisał:
    co w tym przypadku zrobic

Skontaktować się z kablówką by to naprawili lub usunęli usterki w przekazie.
    Takimi "testami" to nawet nie chwal się przed operatorem kablówki, przywróć ją (instalację)chociaż do stanu początkowego i wezwij serwis z kablówki.
  • REKLAMA
  • #3 12314948
    skiba220v
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    sęk w tym ze ja mam ta kablówkę za darmo [nie wiem skąd] wprowadziłem się tu i był kabel i sygnał w nim a ja nic za to nie płace.
  • #4 12315674
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2309
    O co ja tu prosiłem:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2569905.html#12314135 ?
    Proszę poprawić oba posty i przeczytać regulamin odnośnie pisowni!
    Inaczej będzie upomnienie!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA