Siemanko
Czas najwyższy aby wymienić lub dodać coś do mojego komputerka.
Chciałbym potyrać jakieś nowsze gry typu fifa 12 na, chociaż średnich detalach.
Myślę nad wymianą karty graficznej dodaniu ramu i procka wysmarować pastą termoprzewodzącą, gdyż od momentu zakupu komputera w roku 2007 nie zaglądałem tam.
Do "ulepszenia" komputera zmusza mnie to, że on sam się lubi wyłączyć i to kilka razy dziennie.
Przeglądam sobie np wp czy tvn24 a tu komputer nagle się bez niczego wyłączył.Próbowałem coś z tym zrobić i myślałem, że winą jest 6 letni zasilacz tracera, więc zakupiłem zasilacz carbon 400w, ale komputer w dalszym ciągu się lubi wyłączyć.
Więc w komputerze od 6 lat nic prócz teraz zasilacza i dvd nie wymieniałem nic od czego po kolei powinienem się zabrać ?
Mój złomek :
-ATI Radeon HD 2400 PRO grafika
-AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200 + procek
-ram 1gb patriot ddr2
-płyta główna gigabyte m615me-s2
-zasilacz carbon 400w
-dysk wdc wd 2500 js - 22ncb1
Na lekkie odnowienie komputera nie chcę wydać więcej niż 500 zł co proponujecie po kolei wymieniać i, na co ?
Czas najwyższy aby wymienić lub dodać coś do mojego komputerka.
Chciałbym potyrać jakieś nowsze gry typu fifa 12 na, chociaż średnich detalach.
Myślę nad wymianą karty graficznej dodaniu ramu i procka wysmarować pastą termoprzewodzącą, gdyż od momentu zakupu komputera w roku 2007 nie zaglądałem tam.
Do "ulepszenia" komputera zmusza mnie to, że on sam się lubi wyłączyć i to kilka razy dziennie.
Przeglądam sobie np wp czy tvn24 a tu komputer nagle się bez niczego wyłączył.Próbowałem coś z tym zrobić i myślałem, że winą jest 6 letni zasilacz tracera, więc zakupiłem zasilacz carbon 400w, ale komputer w dalszym ciągu się lubi wyłączyć.
Więc w komputerze od 6 lat nic prócz teraz zasilacza i dvd nie wymieniałem nic od czego po kolei powinienem się zabrać ?
Mój złomek :
-ATI Radeon HD 2400 PRO grafika
-AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200 + procek
-ram 1gb patriot ddr2
-płyta główna gigabyte m615me-s2
-zasilacz carbon 400w
-dysk wdc wd 2500 js - 22ncb1
Na lekkie odnowienie komputera nie chcę wydać więcej niż 500 zł co proponujecie po kolei wymieniać i, na co ?