logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór centrali ISDN do małego biura z funkcją automatycznego przekierowania

mas1o 31 Maj 2013 13:49 2685 15
REKLAMA
  • #1 12365869
    mas1o
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Witam.

Mamy w firmie dwie linie. Jedna analogowa a druga od paru dni isdn. Na isdnie mamy chyba 10msn, ale jeszcze z żadnego nie korzystamy. W biurze są telefony Gigaset sl400, oraz parę takich starych parchów z kablem (ale możemy dokupić gigasety lub jakieś inne)

Cel jaki chciałbym osiągnąć jest taki że klient dzwoni na linię ISDN (analogowa może zostać dla neostrady tylko), zgłasza się centrala i mówi "dział handlowy - 1, serwis 2 itp" a po naciśnięciu jedynki albo losuje handlowca, albo puszcza melodyjkę jeżeli wszyscy są zajęci.

Czy ktoś mógłby pomóc ugryźć mi ten problem?
  • REKLAMA
  • #2 12366783
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12367039
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Temat był już poruszany wiele razy.
    Można jescze wspomnieć o centrali Slican CCT (są jeszcze w sprzedaży) oraz CXS.
    Wszystko zależy od tego ile docelowo ma być wewnętrznych ?
  • #4 12368708
    mich-tel
    Poziom 25  
    Ocena: 45
    Ja zdecydowanie polecam Slican IPM.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 12374021
    Promocja11
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Polecam Librę produkcji Platan.
  • #7 12374186
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 12374487
    Promocja11
    Poziom 13  
    R-MIK napisał:
    Promocja11 napisał:
    Polecam Librę produkcji Platan.

Dostęp do centrali przez modem już zrobili?

Zachęcam kolegę chociaż do poczytania instrukcji sprzętu, którego się nie zna. Wtedy nie trzeba będzie trzeba tracić czasu na zadawanie bezsensownych pytań. Tak zrobili. I to jakieś 1,5 roku temu z tego co wiem.
  • #9 12374577
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 12376042
    Promocja11
    Poziom 13  
    R-MIK napisał:

Nie mam czasu co miesiąc czytać, czy coś zrobili. Czekam, aż zrówna się z Slicanem, zwłaszcza pod względem monitora. Zresztą niedługo będę miał okację poznać nowości w Librze, ale wątpię aby zrównała się z Slicanem (bo HotSwap to raczej Librze "nie grozi").

Za grosz w tym logiki, konsekwencji, a za to jedna wielka sprzeczność sama w sobie - contradictio in adiecto - tak to brzmi po łacinie.
    Kolega pisze, że nie ma czasu na czytanie czegoś tam. Ma za to cały dzień czasu, żeby pojechać na prezentację Platana (bo chyba o to chodzi - nawiasem mówiąc ja byłem w Gdańsku jakiś miesiąc temu- było ciekawie), choć i tak wie, że nic interesującego tam nie będzie.
    Żenada!

Swoją drogą ciekawe co takiego koledze ten Platan zrobił, ze tak go dyskredytuje na każdym kroku.
  • #11 12376858
    mas1o
    Poziom 18  
    Docelowo 4-6 telefonów.
    Chciałbym też aby urządzenie nie było za trudne w konfiguracji - będę to robił sam.

Aha i szukam w miarę nie najdroższego rozwiązania.

Telefony które posiadamy w biurze mają zwykłe wejścia telefoniczne - nie ma możliwości podłączenia ich do central za pomocą kabla lan.
  • #12 12376894
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 12376928
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 12377025
    mas1o
    Poziom 18  
    I tam do IMP wpinam normalne telefony analogi? Czy coś trzeba dokupić?
  • #16 12377901
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono wybór centrali ISDN do małego biura, które ma obsługiwać dwie linie telefoniczne, w tym jedną analogową. Użytkownik poszukuje rozwiązania z funkcją automatycznego przekierowania połączeń, które umożliwi klientom wybór działu poprzez naciśnięcie odpowiedniego klawisza. Uczestnicy forum polecają kilka modeli central, w tym Slican IPM-032, Slican CCT, Slican CXS oraz Yeastar SOHO, zwracając uwagę na ich funkcjonalności, takie jak IVR i możliwość obsługi analogowych telefonów. Wskazano również na potrzebę prostoty konfiguracji oraz przystępnej ceny, z sugerowaną kwotą około 1500 zł. Użytkownik dopytuje o możliwość podłączenia analogowych telefonów do centrali oraz o dodatkowe wymagania sprzętowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA