Witam nie wiem czy dobrze trafiłem, a może źle szukałem na forum za błędy z góry przepraszam
Ostatnio wpadł Mi w ręce dekoder Cyfrowego Polsatu (dekoder familijny cp2 ) bez karty. I mam pytanie da radę go podłączyć do talerza satelitarnego i oglądać kanały nie kodowane?
Aaaa to bez oryginalnej karty z tego właśnie dekodera ani rusz...... Kurczę muszę lepiej przeszukać garaż który kupiłem, może ją znajdę bo Ale jak znajdę tą nieszczęsną kartę to dekoder załapie kanały? Bo szczerze mówiąc nie chce Mi się za bardzo kopać w tym syfie jaki tam jest ;/
Ok znalazłem karty jedna jest z Polsatu ""była w kartoniku po tym właśnie dekoderze"", nTV oraz VizjaTV dwie z Cyfry+..... Czyli mam szroty ;(
Teraz muszę jeżeli się nie mylę włożyć kartę do dekodera, ustawić antenę na HotBird lub Astra 1 tak by siła zasięgu i jakość mieściła się w 100% to powinno zacząć hulać z nie kodowanymi kanałami?
Podłączone jest w sio ale nie mam zasięgu mieszkam na parteże a w koło bloki mi przeszkadzają.... Już mnie krew powoli zalewa kręcę tym dziadostwem za oknem i lipaaaa
Nic nie pokazuje na Hotbird Astrze i na tych innych satelitach z listy.
Może konwekter jest trafiony albo nie ten........
Regulamin p. 3.1.11, 3.1.13, 3.1.15.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
Użytkownik zapytał o możliwość podłączenia dekodera Cyfrowego Polsatu (CP2) do talerza satelitarnego w celu oglądania niekodowanych kanałów. Odpowiedzi wskazują, że dekoder wymaga oryginalnej karty, która jest przypisana do konkretnego urządzenia. Po znalezieniu karty, użytkownik musi ustawić antenę na satelity HotBird lub Astra 1, aby uzyskać odpowiedni sygnał. Problemy z zasięgiem mogą wynikać z lokalizacji, co utrudnia odbiór sygnału. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.