logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LLFWD5000BEVT - Błędy formatu przy LLF, czy dysk jest uszkodzony?

mungo 09 Cze 2013 14:47 6414 7
REKLAMA
  • #1 12398711
    mungo
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Witam.
    Mam problem z laptopem, wieszający się windows bez bluescrenów, co jakiś czas podczas resetu nie dało się załadować windowsa tylko przechodziło do recovery które nie zawsze dawało jakieś rezultaty. Zastosowany został format C: i nowy system który utrzymał się jeden dzień i to samo + co jakiś czas wyskakiwało że nie może znaleźć systemu "operating system not found" czy jakoś tak...
    Wymyślilem że to wina dysku, zapuściłem LLF z hirena (dokładnie Hard Disc Low Level Tool 2.36 build 1181) robi się już z 14 godzin i co troche wywala
    Format Error occured at offset [numerki]

Czy to oznacza że dysk już całkowicie jest walnięty??
    Wcześniejszy odczyt SMART nic niezwykłego nie pokazywał...
    Dysk to WDC WD5000BEVT-35A0RT0
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12398753
    mungo
    Poziom 19  
    Aktualnie dysk jest jeszcze w trakcie tego formatowania jakies 20% dopiero... nie wiem można przerwać to formatowanie czy jakoś w tle uruchomić odczyt SMART. Ale jak sprawdzalem SMART przed tymi zabiegami wszystkie parametry mieściły się w normie
  • #4 12398767
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Katujesz ten dysk nie bardzo wiadomo po co. Będzie fotka SMART to zobaczymy co dalej.
  • REKLAMA
  • #5 12398885
    mungo
    Poziom 19  
    Uuu pozmieniało się trochę odkąd ostatni raz zaglądałem do SMARTU... Ciekawe

LLFWD5000BEVT - Błędy formatu przy LLF, czy dysk jest uszkodzony?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 12399196
    linuks
    Spec od komputerów
    Dysk trwale uszkodzony. Nic i nikt mu nie pomoże. Do wymiany. Szkoda czasu na zabawy z tym dyskiem. Mam nadzieję ,że nie próbowałeś go reanimować hddregeneratorem bo mógł uszkodzić dysk.
    Pozdrawiam
  • #7 12399232
    mungo
    Poziom 19  
    Aha dzięki za pomoc... nic więcej nie grzebałem oprócz tego llf.
  • Pomocny post
    #8 12399243
    linuks
    Spec od komputerów
    Czyli dysk sam z siebie zakończył życie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z laptopem, który zawiesza się, a system operacyjny nie zawsze się ładuje, co prowadzi do prób formatowania dysku C: i instalacji nowego systemu. Po uruchomieniu narzędzia LLF (Hard Disc Low Level Tool) występują błędy formatu, co sugeruje, że dysk może być uszkodzony. Użytkownicy sugerują sprawdzenie parametrów SMART dysku, a jeden z nich stwierdza, że dysk jest trwale uszkodzony i zaleca jego wymianę. Użytkownik potwierdza, że nie próbował innych metod naprawy poza LLF.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA