logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch KGV33VW30E - Chlodzenie w gornej czesci lodowki. Woda skapuje na dol.

Bobie1 10 Cze 2013 23:10 2643 3
REKLAMA
  • #1 12404182
    Bobie1
    Poziom 9  
    Czesc,

Kupilem lodowke: Bosch KGV33VW30E

Jest ona nowa - zostala zakupiona mniej wiecej miesiac temu.

Przeczytalem cala instrukcje obslugi i ustawilem ja tak jak jest zalecone w niej. Czyli u gory jest ustawione na 4 (wlasciwie bylo na tyle ustawione juz po podlaczeniu lodowki).

O co chodzi. Polowa chlodziarki (gorna czesc lodowki) jest oszroniona a za to jej dol juz nie jest (nie chodzi mi o zamrazalke bo ona mrozi idealnie, chodzi mi o sama gore czyli chlodziarke).

Gora jest do polowy oszroniona i skapuje woda na dol przez co duzo z niej znajduje sie pod tym pojemnikiem na owoce i warzywa. Wiem ze jest z tylu taki splyw na wode czy cos ale tam z tego co widzialem malo tej wody sie zbiera. Po prostu pod kazda 'tacka / polka" w chlodziarce zbiera sie woda i ona skapuje na jedzenie a tyl tak jak juz pisalem jest do polowy oszroniony (gora jest, a dol juz nie ma szronu).

Czy to normalne?

Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12405096
    Bobie1
    Poziom 9  
    Z rana zauwazylem ze pod kazdym produktem w lodowce (w chlodziarce) jest woda. Podnioslem maslo a pod spodem bylo tyle wody jakbym je w wodzie trzymal w jakims garnku. Tragedia... to raczej nie jest normalne. Ma ktos jakis pomysl?
  • REKLAMA
  • #3 12416812
    Bobie1
    Poziom 9  
    Ktokolwiek ? :(
  • Pomocny post
    #4 12418186
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1481
    Nie należy dosuwać produktów do tylnej ścianki mrożącej , jeśli będziemy tego pilnować to krople wody powinny "zjeżdżać" bezkolizyjnie z czymkolwiek po ścianie tylnej wprost do rynienki odpływowej . Otwór odpływowy rynienki powinien być drożny i nieprzytkany żadnymi zanieczyszczeniami , do przetykania służy dostarczony fabrycznie plastykowy pręcik-przekłuwak . Woda nie ma prawa znajdować się gdziekolwiek indziej niż na ściance tylnej , przecież komora chłodziarki to nie prysznic :D .
REKLAMA