logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BCS/rejestrator - Podgląd przez IE nie możliwy, PSS działa bez kłopotów.

gnooom 11 Cze 2013 19:07 12420 4
REKLAMA
  • #1 12406781
    gnooom
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam mianowicie dostałem pod opiekę pewien lokal, w którym to znajduje się monitoring z podglądem poprzez www. Problem jest taki, że nie mogę za nic w świecie wbić się na podany adres przez operatora. Używając programu PSS do rejestratorów BCS mam podgląd bez problemu, lecz gdy chcę odtworzyć historię zdarzeń wiesza mi się program wraz z komputerem.
    W IE mam już tak po otwierane activeX, że nie wiem, które ustawienie jest dobre, a które złe.
    Co zrobiłem w IE:
    -dodałem adres rejestratora do wyjątków
    -wszystko w zabezpieczeniach co związane z actieX włączyłem
    -na pasku u góry w przeglądarce wyświetla mi się napisz WEB SERVICE, wyskakuje komunikat o potrzebie zainstalowania wtyczki zgadzam się lecz po chwili IE blokuje mi instalację

Jak ugryźć ten kamień, aby było dobrze?

Aha mam stały adres IP, a w routerze ustawione jest połączenie poprzez DMZ.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12406854
    PDT
    Poziom 24  
    Ocena: 50
    Wyjątki sobie, a domyślny poziom bezpieczeństwa dla strefy Internet też trzeba obniżyć. Inaczej kontrolka ActiveX się nie zainstaluje. Zaryzykuj sprawdzenie czy to ten problem: usuń cache IE, ustaw dla strefy Internet poziom niski i wejdź tylko na ten jeden adres.

Pzdr

PS Instalacja tej wtyczki wymaga uprawnień administratora. Jak się zainstaluje to można używać z konta ograniczonego.
  • REKLAMA
  • #3 12407446
    gnooom
    Poziom 11  
    Udało się tak jak napisałeś a jak teraz zrobić abym był bezpieczny używając IE ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12408612
    PDT
    Poziom 24  
    Ocena: 50
    Jak już wtyczkę zainstalowałeś to teraz przywróć poziom bezpieczeństwa strefy Internet w IE do 'standard'. Wysoki nie może być bo wówczas IE blokuje niezależnie od ustawień uruchamianie obcych wtyczek. Ponadto korzystaj z konta ograniczonego i tylko do tej strony. Internet pozostały to sobie uruchamiaj w innej przeglądarce (Firefox, Opera etc.).

Najlepiej do tej jednej strony zrobić skrót na pulpit używający IE jako przeglądarki. A domyślną w Windows wybrać inną.

Pzdr

PS Internet Explorer niezależnie od wersji i ustawień NIE ZAPEWNI bezpieczeństwa w Internecie. On służy do ściągnięcia z netu innej przeglądarki :)
  • #5 12410292
    gnooom
    Poziom 11  
    Dzięki bardzo za reakcję PDT.
REKLAMA