Witam serdecznie!
Posiadam zmywarkę Ariston LI420 i pojawił się nowy problem!
A mianowicie mruga mi 3 dioda od lewej, dioda płukania.
Zaczęło się tak :
Brakło soli i mrugała wyżej wymieniona dioda, więc kupiono nową sól specjalnie do zmywarki.
Po wybraniu programu czasami popracuje dłużej, czasami krócej, a czasami od razu po rozpoczęciu programu wypompowuje wodę i nic nie da się zrobić.
Historia zmywarki :
Kupiłem ją pięć lat temu, po jakimś czasie nie wypompowywała wody.
Byli "mechanicy" i powiedzieli, iż uszkodzony jest programator a naprawa będzie kosztowała około 800 zł (czyli bardziej opłaca się kupić nową zmywarkę!).
Zaniechałem naprawy i stała tak nie używana przez około 2 lata.
Denerwowało mnie ciągłe mycie w zlewie, więc stwierdziłem iż sam spróbuję ją naprawić.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy zmywarka po tych 2. latach zadziałała bez zarzutu!
Następnego dnia zamrugała... 3 dioda od lewej.
Stwierdziłem, iż nie ma soli i uzupełniłem zbiornik do pełna zwykłą solą spożywczą, ponieważ tylko taką miałem pod ręką.
Dioda nadal mrugała, więc wlewałem wodę do zmywarki i odpompowywałem i tak w kółko.
Potem nie było już problemu.
Po około 5 miesiącach zamrugała... 3 dioda od lewej!
Uzupełniłem sól.
Dioda nadal mrugała, więc wlewałem wodę do zmywarki i odpompowywałem i tak w kółko. Niestety - to nie pomogło.
A więc zwracam się do was, drodzy użytkownicy o pomoc, ponieważ uświadomiłem sobie że bez zmywarki nie da się żyć.
Specjalnie w tym celu stworzyłem film na którym ukazany jest problem.
Nagły koniec świadczy o tym, że w kamerze rozładowały się akumulatorki.
Dziękuję,
Pozdrawiam!
http://youtu.be/5uaLeIldT74
Posiadam zmywarkę Ariston LI420 i pojawił się nowy problem!
A mianowicie mruga mi 3 dioda od lewej, dioda płukania.
Zaczęło się tak :
Brakło soli i mrugała wyżej wymieniona dioda, więc kupiono nową sól specjalnie do zmywarki.
Po wybraniu programu czasami popracuje dłużej, czasami krócej, a czasami od razu po rozpoczęciu programu wypompowuje wodę i nic nie da się zrobić.
Historia zmywarki :
Kupiłem ją pięć lat temu, po jakimś czasie nie wypompowywała wody.
Byli "mechanicy" i powiedzieli, iż uszkodzony jest programator a naprawa będzie kosztowała około 800 zł (czyli bardziej opłaca się kupić nową zmywarkę!).
Zaniechałem naprawy i stała tak nie używana przez około 2 lata.
Denerwowało mnie ciągłe mycie w zlewie, więc stwierdziłem iż sam spróbuję ją naprawić.
Jakież było moje zdziwienie, kiedy zmywarka po tych 2. latach zadziałała bez zarzutu!
Następnego dnia zamrugała... 3 dioda od lewej.
Stwierdziłem, iż nie ma soli i uzupełniłem zbiornik do pełna zwykłą solą spożywczą, ponieważ tylko taką miałem pod ręką.
Dioda nadal mrugała, więc wlewałem wodę do zmywarki i odpompowywałem i tak w kółko.
Potem nie było już problemu.
Po około 5 miesiącach zamrugała... 3 dioda od lewej!
Uzupełniłem sól.
Dioda nadal mrugała, więc wlewałem wodę do zmywarki i odpompowywałem i tak w kółko. Niestety - to nie pomogło.
A więc zwracam się do was, drodzy użytkownicy o pomoc, ponieważ uświadomiłem sobie że bez zmywarki nie da się żyć.
Specjalnie w tym celu stworzyłem film na którym ukazany jest problem.
Nagły koniec świadczy o tym, że w kamerze rozładowały się akumulatorki.
Dziękuję,
Pozdrawiam!
http://youtu.be/5uaLeIldT74