Przez wirusy nie chce mi się włączyc komputer. Czy samemu mogę doprowadzić go do ładu i składu? Proszę o pomoc.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamArczizioom napisał:A znasz taki i z aktualną bazą AV?Przeskanuj go jakimś bootującym z CD antywirusem.
adam09567 napisał:Proszę...Dzięki specu![]()
adam09567 napisał:Trudno, podobno: "biednemu (czyt. niezaradnemu) zawsze wiatr w oczy"...Dodano po 3 [minuty]:
Nie mam innego kompa wiec jedynym wyjsciem jest udanie się do fachowca. :'( I znowu spłukany...
adam09567 napisał:A jaki to komputer?A ile taki "zabieg" kosztuje? Oczywiscie u specjalisty informatyka.
Quarz napisał:A znasz taki i z aktualną bazą AV?
Quarz napisał:podłączenie owego HDD do innego komputera - jako niesystemowy - i tam porządne go przeskanowanie zainstalowanym, oraz z aktualną bazą AV, programem antywirusowym.
jdubowski napisał:Jeszcze dotąd nie przytrafiło mi się, aby HDD podłączony tylko do odczytu mógł zarazić swego gospodarza i jak ten przynajmniej podwójnie zabezpieczony - heurystyka.[ ... ]
Quarz napisał:podłączenie owego HDD do innego komputera - jako niesystemowy - i tam porządne go przeskanowanie zainstalowanym, oraz z aktualną bazą AV, programem antywirusowym.
To też dobra metoda, pod warunkiem że stosunek sił jest właściwy - w sytuacji w której w bazie wirusów nie będzie naszej zarazy to owa zaraza moze dokonać aktu replikacji - choroba z "pacjenta" na "lekarza"...
swiercm napisał:Można i tak, ale do utworzenia w/w bootowalnej płytki CD i tak potrzebny jest inny i niezawirusowany komputer.Sciagnij CureIt w wersji na bootowalną płytę.
Uaktualnij bazę z jego opcji zawartej w menu.
Resztę porad znajdziesz we flagowym temacie Elektrody:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1044160.html
Jeśli dobrze to zrobisz, koszt leczenia będzie zerowy, poza czasem, który musisz poświęcić.