logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mogę zmienić profil w technikum z grafika na lakiernika/elektryka?

Raitmi 22 Cze 2013 21:42 3942 11
REKLAMA
  • #1 12445856
    Raitmi
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Siema, aktualnie chodzę do technikum na grafika(1klasa). Ciekawi mnie czy mogę zmienić ten profil ? Tzn. pójść np. do innej szkoły i wybrać np. lakiernika/elektryka czy coś (oczywiście do drugiej klasy)? Słyszałem, że podobno jest to możliwe ale bym musiał nadrobić praktyki/zawodowe przedmioty, to jest prawdą ? xd
  • REKLAMA
  • #2 12446183
    Richter
    Poziom 31  
    Ocena: 164
    Tak, różnice programowe do nadrobienia.
  • REKLAMA
  • #3 12447874
    Raitmi
    Poziom 9  
    A wiesz może jak to będzie wyglądać? I dodam jeszcze, że w sierpniu będę miał poprawkę(nadal mogą mnie przyjąć do innej szkoły na inny profil? ; d)
  • #4 12448996
    Richter
    Poziom 31  
    Porozmawiaj z wychowawcą i dyrektorem to oni o tym decydują.
  • REKLAMA
  • #5 12449043
    Raitmi
    Poziom 9  
    Jak oni o tym decydują ? Oni właśnie nie mają nic dogadania bo w końcu ja chce zmienić szkołę.
  • #6 12449060
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 12449159
    Raitmi
    Poziom 9  
    Nie rozumiem, przecież z tej szkoły do której aktualnie chodzę bym zabrał papiery i poszedł do innej xd(jakoś w przyszłym tyg. mam zamiar iść i się dowiedzieć czy jest taka możliwość ; p)

Richter, wysłałeś mi link do tematu w którym typ chce zmienić jedynie profil, a ja przypominam, że chcę zmienić i szkołę i profil.
  • #9 12449186
    Richter
    Poziom 31  
    Masz ukończone 18 lat?
  • #10 12449191
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 12450710
    Matush5
    Poziom 14  
    Jak chodziłem do technikum chłopak przeszedł normalnie do 2 klasy z hotelarza do informatyka też z innej szkoły. Nie masz żadnego problemu o ile przenosisz się z np. technikum do technikum-liceum bo np. z zawodówki do technikum już przyjmować nie chcieli.

On musiał zdawać w drugiej klasie cały rok z 1 klasy plus kontynuować 2 klasę. Więc weź pod uwagę, że będziesz miał 2 razy tyle sprawdzianów, testów itp. wszystkie przedmioty będziesz musiał zaliczyć no i uczyć sie na bieżąco.
  • #12 12451386
    Raitmi
    Poziom 9  
    Ja mam zamiar przenieść się z technikum do zawodówki, więc aż tyle tej nauki nie będzie ; p

Dzięki za pomoc ^^

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zastanawia się nad możliwością zmiany profilu w technikum z grafika na lakiernika lub elektryka, przenosząc się do innej szkoły w drugiej klasie. Odpowiedzi wskazują, że zmiana profilu jest możliwa, ale wiąże się z koniecznością nadrobienia programowych różnic oraz praktyk zawodowych. Warto skonsultować się z wychowawcą i dyrektorem szkoły, którzy podejmują decyzje w tej sprawie. Użytkownik planuje przenieść się z technikum do zawodówki, co może ułatwić proces, ponieważ nie będzie musiał nadrobić tak wielu przedmiotów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA