logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić kierunek po złożeniu papierów do technikum?

Jakubkuba1410l 10 Cze 2022 22:02 1923 3
REKLAMA
  • #1 20056110
    Jakubkuba1410l
    Poziom 1  
    Witam, mam taki problem , że jeśli wybrałem w rekrutacji np. Technik mechatronik to czy mogę zmienić jakoś kierunek na np. Technik elektryk? Bo dopiero po złożeniu papierów zdecydowałem się co wolałbym robic.
  • REKLAMA
  • #2 20056151
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6555
    O tym trzeba osobiście (lub rodzic) porozmawiać z dyrektorem szkoły. Jest możliwa taka zmiana ale zależy to od uwarunkowań jak też dobrej woli dyrektora.
  • REKLAMA
  • #3 20056155
    Agdybytak...
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Jest taka możliwość. I im szybciej to zrobisz, tym lepiej. Plus jest taki, że w pierwszej klasie program nie różni się mocno między kierunkami i nie będziesz musiał dużo nadrabiać. Potem będzie ciężej.
  • #4 20056305
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6555
    Agdybytak... napisał:
    Plus jest taki, że w pierwszej klasie program nie różni się mocno między kierunkami i nie będziesz musiał dużo nadrabiać. Potem będzie ciężej.

Nauka w pierwszej klasie jeszcze nie rozpoczęła się. Do września jeszcze całe wakacje. On dopiero złożył dokumenty o przyjęcie. W przypadku pozytywnej zamiany kierunku nauczania zacznie edukację od początku przecież. Stosowana często praktyką jest zamiana kierunku a czasami nawet szkoły już po rozpoczęciu roku szkolnego. Myślę, że autor nie będzie miał problemu. Wystarczy rozmowa z dyrektorem lub kimś odpowiedzialnym w tych sprawach w szkole. Nie powinni stawiać przeszkód w takiej zmianie decyzji.
REKLAMA