logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyrównać głośność mp3 i midi na Roland BK-5?

zajuxxl 23 Cze 2013 16:55 2460 6
REKLAMA
  • #1 12447985
    zajuxxl
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    Od pewnego czasu gram jako człowiek orkiestra na imprezkach. Posiadam Rolanda bk-5 z którego odtwarzam podkłady mp3 i midi, niestety nie wszystkie są jednakowej głośności. Jedne grają ciszej inne głośniej. Co mam zrobić by ich poziom był jednakowy i bym w końcu nie musiał co utwór bawić się potencjometrami na power-mikserze? Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12448492
    korrus666
    Poziom 40  
    Ocena: 476
    Musiałbyś wyrównać głośność wszystkich używanych utworów mp3 za pomocą jakiegoś edytora dźwięku. Roboty strasznie dużo jeśli masz sporą kolekcję mp3. Nie wiem czy jest inna możliwość, obawiam się że jednak nie ma.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 12448691
    yousaa
    Poziom 11  
    A jaki program polecisz? I czy możesz mnie poinstruować bardziej w tym kierunku?
  • REKLAMA
  • #5 12448905
    zajuxxl
    Poziom 10  
    Dzięki wielkie za pomoc :D
  • REKLAMA
  • #6 15387691
    trabka18
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    mam ten sam problem z głosnością tyle ze z mp3 nie gram czy na samo midi jest inny program >?
  • #7 15387695
    zajuxxl
    Poziom 10  
    Wracam po latach do tematu. Jak w midi ustawić jednakową głośność? Oraz jak sprawić by mp3 i wav miały identyczną wartość tonów niskich,średnich i wysokich. Tak by za każdym razem gdy odtwarzamy inny utwór nie bawić się na mikserze.

Dodano po 2 [minuty]:

Chyba że jedynym wyjściem jest wynajęcie akustyka :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na wyrównanie głośności utworów mp3 i midi odtwarzanych na instrumentach Roland BK-5, aby uniknąć ciągłego dostosowywania poziomu głośności na mikserze. Odpowiedzi sugerują użycie edytora dźwięku, takiego jak Audacity, który oferuje funkcję normalizacji głośności. Inny uczestnik dyskusji pyta o programy do wyrównania głośności dla plików midi. Użytkownik wraca do tematu, pytając o ustawienia głośności w midi oraz o możliwość uzyskania identycznych wartości tonów niskich, średnich i wysokich dla mp3 i wav.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA