Witam
mam pewien problem z moim komputerem. Wyłączyłem go po normalnej pracy, przypomnialo mi sie ze musze cos zrobic jeszcze i juz sie nie uruchomił. Na początku bios zacinał sie w momencie sprawdzania pamieci ram. Wyjąłem kosci i spróbowałem bez nich niestety to samo. Dokładałem też inne-to samo. potem metoda prób i błędów podpinałem:
- inny zasilacz
-odpinałem napedy, czytniki kart itp
- sprawdzalem inne dyski twarde
-sprawdzałem na 3 kartach graficznych + zintegrowanej
W końcu zostala sama płyta główna i procesor i nie ma w ogole reakcji monitora który jest na 100% sprawny. Dodam ze podzespoły z tamtego komputera działaja na innym ( teraz na nich pisze). Dokładny config:
-Płyta główna gigabyte g31
-procesor intel core 2 quad q6600 2400mhz
-karta graf. ge force gt240 1gb
-dysk seagate 500gb
- ram kingston 2x 2gb
-zasilacz enlight 300W
Pozdrawiam
mam pewien problem z moim komputerem. Wyłączyłem go po normalnej pracy, przypomnialo mi sie ze musze cos zrobic jeszcze i juz sie nie uruchomił. Na początku bios zacinał sie w momencie sprawdzania pamieci ram. Wyjąłem kosci i spróbowałem bez nich niestety to samo. Dokładałem też inne-to samo. potem metoda prób i błędów podpinałem:
- inny zasilacz
-odpinałem napedy, czytniki kart itp
- sprawdzalem inne dyski twarde
-sprawdzałem na 3 kartach graficznych + zintegrowanej
W końcu zostala sama płyta główna i procesor i nie ma w ogole reakcji monitora który jest na 100% sprawny. Dodam ze podzespoły z tamtego komputera działaja na innym ( teraz na nich pisze). Dokładny config:
-Płyta główna gigabyte g31
-procesor intel core 2 quad q6600 2400mhz
-karta graf. ge force gt240 1gb
-dysk seagate 500gb
- ram kingston 2x 2gb
-zasilacz enlight 300W
Pozdrawiam