Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Espace IV Radio 8200205833 gdzie podłączyć AUX

Mateusz199162 24 Jun 2013 20:06 29373 6
    Mateusz199162
    Level 9  
    Witam Posiadam Renault Espace IV
    W nim mam radio 8200205833 wraz ze zmieniarką to i to znajduje się w bagażniku i jest sterowane z kierownicy lub pilota .
    I w związku z tym mam pytanie .
    Jak przerzucam pomiędzy tunerem a cd jest też AUX I mam pytanie w którym miejscu mogę się podłączyć pod ten AUX?
    Mateusz199162
    Level 9  
    Dzięki Tylko teraz gdzie dostane taką wtyczkę ??
    rotyzak
    Level 12  
    Przeca napisali, że można użyć wtyczki audio od cdromu, można też np.: pokombinować z gniazdem zasilania fdd 3,5", ludzie różnie to robią, ale prawie zawsze trzeba lekko podciąć lub podkleić, aby wtyczka AUX dobrze siedziała w gnieździe. Zacznij od delikatnego rozebrania wtyczki radia, sam zobaczysz ile tam jest miejsca i jaki rozstaw pinów. Kabelek puszczasz pod plastykami i wykładziną. Zamiast wypuszczania na końcu kabla z jackiem, proponuję nabyć gniazdo jack z nakręcanym pierścieniem i w plastykach np.: tunelu zamontować sobie gniazdo. Do takiego rozwiązania dokupujesz sobie krótki kabelek jack-jack i cieszysz się muzyką.
    Mateusz199162
    Level 9  
    Podłączyłem wszystko prawa strona gra bardzo dobrze a lewa bardzo słabo
    Kombinowałem wszystkich kombinacji na kablach i nic
    rotyzak
    Level 12  
    Sprawa kontaktu/masy/ekranowania, nic innego być nie może, zakładając, że źródło dźwięku jest sprawne. Zrób nowy kabelek w krótkiej wersji ok 20cm i sprawdź jak działa.
    norbertbIV
    Level 1  
    Witam serdecznie,
    Chciałem odgrzebać temat bo próbuję podłączyć kabelek AUX wg instrukcji i niestety efekt jest taki, że bardzo dobrze działa mi tylko i wyłącznie lewa strona. Prawa jest głucha. Wykluczam zwarcie w połączeniu, balans w radiu ok, kabelek mam od cd roma w wersji oryginalnej (około 20 cm), jack stereo na pewno dobry bo w wieży w domu mi beż problemu działa. Próbowałem różnych kombinacji bez efektu. Macie może jakiś pomysł aby to cudo zagrało jak należy ? Może w radiu jest coś skopane ? Tylko jak to sprawdzić ? Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam