logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Espace IV Radio 8200205833 gdzie podłączyć AUX

Mateusz199162 24 Cze 2013 20:06 35037 6
REKLAMA
  • #1 12451971
    Mateusz199162
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam Posiadam Renault Espace IV
    W nim mam radio 8200205833 wraz ze zmieniarką to i to znajduje się w bagażniku i jest sterowane z kierownicy lub pilota .
    I w związku z tym mam pytanie .
    Jak przerzucam pomiędzy tunerem a cd jest też AUX I mam pytanie w którym miejscu mogę się podłączyć pod ten AUX?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12455058
    Mateusz199162
    Poziom 9  
    Dzięki Tylko teraz gdzie dostane taką wtyczkę ??
  • REKLAMA
  • #4 12455305
    rotyzak
    Poziom 12  
    Ocena: 69
    Przeca napisali, że można użyć wtyczki audio od cdromu, można też np.: pokombinować z gniazdem zasilania fdd 3,5", ludzie różnie to robią, ale prawie zawsze trzeba lekko podciąć lub podkleić, aby wtyczka AUX dobrze siedziała w gnieździe. Zacznij od delikatnego rozebrania wtyczki radia, sam zobaczysz ile tam jest miejsca i jaki rozstaw pinów. Kabelek puszczasz pod plastykami i wykładziną. Zamiast wypuszczania na końcu kabla z jackiem, proponuję nabyć gniazdo jack z nakręcanym pierścieniem i w plastykach np.: tunelu zamontować sobie gniazdo. Do takiego rozwiązania dokupujesz sobie krótki kabelek jack-jack i cieszysz się muzyką.
  • REKLAMA
  • #5 12458886
    Mateusz199162
    Poziom 9  
    Podłączyłem wszystko prawa strona gra bardzo dobrze a lewa bardzo słabo
    Kombinowałem wszystkich kombinacji na kablach i nic
  • #6 12461016
    rotyzak
    Poziom 12  
    Ocena: 69
    Sprawa kontaktu/masy/ekranowania, nic innego być nie może, zakładając, że źródło dźwięku jest sprawne. Zrób nowy kabelek w krótkiej wersji ok 20cm i sprawdź jak działa.
  • #7 13877328
    norbertbIV
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam serdecznie,
    Chciałem odgrzebać temat bo próbuję podłączyć kabelek AUX wg instrukcji i niestety efekt jest taki, że bardzo dobrze działa mi tylko i wyłącznie lewa strona. Prawa jest głucha. Wykluczam zwarcie w połączeniu, balans w radiu ok, kabelek mam od cd roma w wersji oryginalnej (około 20 cm), jack stereo na pewno dobry bo w wieży w domu mi beż problemu działa. Próbowałem różnych kombinacji bez efektu. Macie może jakiś pomysł aby to cudo zagrało jak należy ? Może w radiu jest coś skopane ? Tylko jak to sprawdzić ? Z góry dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada Renault Espace IV z radiem 8200205833 i zmieniarką, które są sterowane z kierownicy. Zadał pytanie dotyczące podłączenia AUX, które jest dostępne w radiu. Odpowiedzi sugerują użycie wtyczki audio od CD-ROMu lub gniazda zasilania FDD 3,5". Użytkownicy podkreślają, że konieczne może być dostosowanie wtyczki, aby dobrze pasowała do gniazda. Pojawiły się również problemy z dźwiękiem, gdzie jedna strona grała słabo, co może być związane z problemami z masą lub ekranowaniem. Sugerowano wykonanie nowego krótkiego kabla AUX oraz sprawdzenie połączeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA