logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie przekonwertować plik PDF do edytowalnego formatu DOC?

Roman1613 24 Cze 2013 22:13 1494 4
REKLAMA
  • #1 12452596
    Roman1613
    Poziom 1  
    Witam,
    na początku chciałem przeprosić jeżeli napisałem temat nie w tym dziale co trzeba, ale nie wiedziałem gdzie go zamieścić. Jeżeli jest źle - bardzo bym prosił o przeniesienie do odpowiedniego działu i jeszcze raz przepraszam.

Teraz konkretniej:
    Posiadam plik w formacie .pdf który jest w załączniku i mam przekonwertować go do .doc żeby był do edytowania i jednocześnie ma wyglądać możliwie tak samo jak oryginał. Na początku poszły programy takie jak ABBYY FineReader 11; PDF OCR; FreeOCR; Adobe Reader. Niestety nie przyniosło to żadnego efektu, pojawiały się błędy lub efekt był bardzo zaskakujący lecz niestety był to bełkot, gdzie się wszystko nakładało na siebie. Więc google mi pomogło i poszły w ruch konwentery on-line przeglądarkowe, lecz nie przyniosło to też żadnego efektu, zawsze wyskakuje error. Czy ktoś mógłby mi poradzić jakieś rozwiązanie tego problemu?
    Załączniki:
    • MNF Fot Scisl s6.pdf (48.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 12453095
    nodzy
    Poziom 18  
    Ocena: 94
    Witam ,masz tak skserowaną całą książkę?
    Może ci nie szło w innych programach bo jest odwrotnie zamieszczony.
    Zobacz efekt w załączniku masz 1 obejrzyj czy oto chodziło.
    Zrobiłem to w FineReader 6.0 Sprint ale najpierw zrobiłem odwrócone zdjęcie w jpg. pozdrawiam.
    Załączniki:
    • 1.doc (25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 12981994
    domczym
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    witam,
    czy ktoś spotkał się z problemem przekonwertowania pliku .doc (kilka/kilkanaście stron w wordzie) na .pdf, ale nieedytowalny .pdf, tzn. taki aby nie było możliwości skopiowania tekstu z .pdf do edytora tekstu? Czy jest do tego jakiś darmowy program?

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 12982481
    zen3x
    Poziom 35  
    Ocena: 291
    W programie Adobe Reader zabezpieczenie będzie działać, ale wystarczy otworzyć plik w np.: ghostscripter i wszystkie zabezpieczenia są nieaktywne.
  • #5 12988086
    domczym
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    chodziło mi o taki program, który tak przetworzyłby plik .doc, aby w wyjściowy plik pdf wyglądałby jak skan dokumentu (obraz) - wtedy jedynie jakiś program ocr mógłby odczytać cały dokument, ale będzie to jednak utrudnione.
REKLAMA