logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji

fsm90 27 Cze 2013 10:04 2379 3
REKLAMA
  • #1 12461268
    fsm90
    Poziom 8  
    Witam serdecznie. Jestem szczęśliwym posiadaczem łącznicy ŁP-10-MR oraz 3 telefonów polowych typu MB-66. Posiadam okablowanie central, z tego co wyczytałem akumulatory są 1,4V i spokojnie będzie można je zasilić r20 1.5V. Pierwszym problemem frapującym mnie jest kabel jaki powinienem zakupić, żeby rozstawić sieć na terenie 1 hektara, ilużyłowy (dwu-)? Gdzie dostanę jakiś kabel, który będzie dobry do tych telefonów? Druga sprawa - to nie wiem, jak podłączyć telefon centrali tak, żeby można było słyszeć rozmowę już przepiętych osób. Załączam fotki.

Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji Łączność Polowa - Kilka pytań odnośnie konfiguracji
  • REKLAMA
  • #2 12461300
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2922
    Było już trochę o tej łącznicy Link. Jest tam też link do innej stronki.
  • REKLAMA
  • #3 12469298
    bulba1
    Poziom 24  
    Ocena: 59
    Schemat połączeń powinieneś mieć na tabliczce umocowanej d łącznicy.
    Co do przewodu to są dwie opcje.
    - 1 żyłowy - wtedy stosuje się szpilki uziemiające jako drugi biegun , jakość głosu gorsza bo impedancja ziemi jest spora
    - 2 żyłowy

Oryginalne przewody do tych łącznic to linki miedziano stalowe - stal p to aby zwiększyć wytrzymałość przewodu przy przewieszkach - przewód jest samonośny.
    Zatem możesz użyć każdego dwużyłowego przewodu i będzie działąć
  • #4 12469564
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA