Witam,
może od początku mam internet (neostrada) w mieszkanku, mam również brata który mieszka w domku (ok1,5km ode mnie w linii prostej) i nie ma internetu a bardzo chce go mieć
swego czasu czytałem na temat WIFI i sieci internetowych i podobno można "przesyłać" internet, jednak że anteny na budynku A i B muszą się fizycznie widzieć nie mogą być żadne przeszkody. W moim przypadku odległość nie jest duża ale niestety anteny się nie będą widziały na lini miedzy nimi jest blok 10 piętrowy antena na wysokości 7 piętra.
moje pytanie brzmi czy przy zastosowaniu średniej klasy sprzętu do 250 zł na budynek będzie można "przesłać" internet ? uprzedzając- nie mam możliwości postawienia bazy pośredniej.
poniżej przedstawiam poglądową mapkę.
może od początku mam internet (neostrada) w mieszkanku, mam również brata który mieszka w domku (ok1,5km ode mnie w linii prostej) i nie ma internetu a bardzo chce go mieć
moje pytanie brzmi czy przy zastosowaniu średniej klasy sprzętu do 250 zł na budynek będzie można "przesłać" internet ? uprzedzając- nie mam możliwości postawienia bazy pośredniej.
poniżej przedstawiam poglądową mapkę.