Witam,
Dzisiaj moja maszyna przestała poprawnie działać, nie przesuwa materiału.
Po rozkręceniu okazało się iż jest połamane koło zębate walcowe te które odpowiada za przesuwanie materiału. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienić komplet tych kół oraz na czym polega regulacja maszyny po takiej wymianie i jak się ją wykonuje.
Dzięki, Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła, szkoda tylko że nie dodałeś linku, bo mi nie udało się znaleźć regulacji tego konkretnego modelu, a nie wiem czy wszystkie obsługuje się tak samo.
Dzięki, Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła, szkoda tylko że nie dodałeś linku, bo mi nie udało się znaleźć regulacji tego konkretnego modelu, a nie wiem czy wszystkie obsługuje się tak samo.
Ale ja Ci chętnie pomogę.
Dodano po 7 [minuty]:
Więc musisz odkręcić dwie pokrywy dolne, i boczą po prawej stronie, tą co jest pokrywą koła pasowego. Natępnie porób zdjęcia jak jest ustawiony chwytacz co do igły. Następnie musisz poluzować wkręty na kole stożkowym napędu chwytacza, zużyte koło walcowe, odkręcić koło pasowe, zdjąć zaczep który przytrzymuje wałek, żeby nie chodzi w lewo i prawo, wysuwasz wałek tak aby zeszło zużyte koło walcowe.
Regulacja. Gdy będziesz już miał założone koło walcowe założoną igłą to pierw regulacja ząbków co do igły, gdy ostrze igły znajdzie się na równo z płytką ściegową, to tak samo muszą się znaleść ząbki transportera. Gdy tak bd dokręcał koło pasowe, koło walcowe i koło stożkowe. Pamiętaj, żeby każdy każdy wkręt był na płaszczyźnie. Następnie ustawiasz chwytacz tak jak był wcześniej.
I sprawa załatwiona.
Dodano po 16 [minuty]:
pawel1244 wrote:
Witam,
Dzisiaj moja maszyna przestała poprawnie działać, nie przesuwa materiału.
Po rozkręceniu okazało się iż jest połamane koło zębate walcowe te które odpowiada za przesuwanie materiału. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienić komplet tych kół oraz na czym polega regulacja maszyny po takiej wymianie i jak się ją wykonuje.