Witam.Jestem nowym użytkownikiem tego niezwykle ciekawego forum.Nie jestem elektronikiem dlatego proszę wybaczyć mi jeżeli pytania,które zadam będą dla kogoś zbyt proste ale ja chciałbym sobie w miare możliwości poradzić sam.Otóż telewizor o którym piszę ma grubo ponad 15 lat ale ale mimo to ma idealny obraz ostrość,kolory niejeden nowy telewizor takich nie ma.Mam jednak dwa problemy otóż pierwszy:krótko po włączeniu obraz jest zielony na zakończeniu kineskopu jest taka płytka kiedy się nią porusza wskakują kolory płytkę tą można zdjąć z kineskopu ma ona kilka bolców wyczyściłem je bo wyglądały na zaśniedziałe i na jakiś czas pomogło ale problem ten po jakimś czasie sie odnowił.Dodam że jak telewizor pochodzi jakiś czas i się rozgrzeje to nie ma problemu z kolorem zielonym.Drugi problem wygląda tak że również krótko po włączeniu telewizora słychać takie jakby iskrzenie pojawiają się na ekranie poziome pasy załamujące obraz telewizor sam się wyłącza po czym włącza się spowrotem problem ustaje podobnie jak z kolorem zielonym po jakimś czasie od włączenia telewizora.Mnie te odgłosy iskrzenia wydają się jakby wyładowaniami elekrtostatycznymi zaglądałem do środka kiedy to miało miejsce ale żadnych iskier nie widać jedynie odgłos.Prosiłbym o radę co może być powodem tych problemów czy mogę sobie sam z tym poradzić ewentualnie co mogłobysię nadawać do wymiany chociaż sądze że nic bo obraz naprawdę jest "żyleta".