logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uszkodzenie sterownika pompki spryskiwacza w Skodzie Octavia 1.9 TDI

macrus 08 Mar 2005 23:21 3216 4
REKLAMA
  • #1 1299135
    macrus
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    Witam wszystkich czy spotkał się ktoś z uszkodzeniem właśnie tego sterownika on zabudowany jak całość ze sterownikiem wycieraczek sprawdziłem wszystko tzn napięcie sterujące z przełącznika wycieraczek dochodzi i z przekaźnika już na pompkę też jest wyjśćie więc dlatego podejżewam że jest coś uszkodzone w tej kostce.Jest tam jakiś układ (smd) i wygląda że na niego idzie sterowanie.Często się spotyka uszkodzenia tego modułu i jaki jest koszt jego jak ktś się orienuje.Chodzi o SKODĘ OCTAVIĘ 1,9 TDI
  • REKLAMA
  • #2 1299490
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1301756
    macrus
    Poziom 17  
    Pompka jest OK bo jakzrobiłem n krótko to śmiga czyli kabelki są też OK bo pompka działa?
    a czy do spryskiwaczy reflektorów jest inna pompka bo właśnie reflektory spryskuje a szyb nie.
  • REKLAMA
  • #4 1302573
    nom
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    macrus napisał:
    Pompka jest OK bo jakzrobiłem n krótko to śmiga czyli kabelki są też OK bo pompka działa?
    a czy do spryskiwaczy reflektorów jest inna pompka bo właśnie reflektory spryskuje a szyb nie.

Nie wiem jak w Octavi ale w fabii czasami zdarza się, że spada węzyk od pompki spryskiwacza (podobno zabezpieczenie przed przeciążeniem pompy jak zamarznie dysza). Sprawdź czy nie ubywa Ci płynu, jeżeli ubywa to znaczy, że trzeba połaczyć taką złączkę.
  • #5 1304703
    macrus
    Poziom 17  
    Płyn nie ubywa i raczej jest OK ale dzięki nom za info.
REKLAMA