logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Octawia i 1.9tdi - pompa wtryskowa nie daje ciśnienia

kacper06 20 Wrz 2013 19:48 3993 6
REKLAMA
  • #1 12758662
    kacper06
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, tak jak w temacie potrzebuje pomocy ponieważ pompa wtryskowa w skodzie daję ciśnienie na drugi cylinder a pozostałe trzy nie podaje w ogóle. Co to może być?? Dodam że samochód był sprawny tylko po zatankowaniu paliwa z jakimś "syfem" przestał chodzić. Zbiornik przeczyściłem dałem nowy filtr i przepompowałem pompę ale tylko jedno odejście daję ciśnienie.
  • REKLAMA
  • #2 12758839
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3909
    kacper06 napisał:
    daję ciśnienie na drugi cylinder a pozostałe trzy nie podaje w ogóle

kacper06 napisał:
    po zatankowaniu paliwa z jakimś "syfem" przestał chodzić

To nie domyślasz się gdzie ten syf mógł dotrzeć.....
  • REKLAMA
  • #3 12765957
    kacper06
    Poziom 10  
    no najprawdopodobnie jest w pompie wtryskowej ale jak ją przeczyścić? Gdzie mogę dostać jakiś schemat pompy jaką ją rozebrać aby w niej nic nie pogubić
  • #4 12768812
    Sel
    Poziom 15  
    Ocena: 59
    Po wyczyszczeniu trzeba jeszcze ustawić kąt wtrysku i dawkę paliwa. Jeżeli będziesz wytrwały to może się udać. Dużo info jest na necie, nawet filmy.
  • REKLAMA
  • #5 12768931
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3909
    Jeżeli jesteś pewny swojej "roboty" to możesz ja wyjąć i założyć w aucie, a samą pompę zawieź do "pompiarza" zrobi dobrze i będziesz wiedział, że sprawna, a sam jak pogmerasz to będziesz zakładał i wyjmował i się zastanawiał co dalej...
  • REKLAMA
  • #6 12768989
    trans-serwis
    Poziom 39  
    Ocena: 2254
    autoas napisał:
    a sam jak pogmerasz to będziesz zakładał i wyjmował i się zastanawiał co dalej
    Albo będziesz szukał drugiej pompy.
  • #7 12773434
    kacper06
    Poziom 10  
    a można gdzieś dostać schemat pompy?? chodzi mi tylko o odkręcenie tej części gdzie są wyjścia bo za tym kryją cię sprężyny więc gdyby mi coś wypadło żebym wiedział jak złożyć dlatego prosiłbym o jakiś link do schematu tej pompy z góry bardzo dziękuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pompą wtryskową w Skodzie Octavia 1.9 TDI, która nie dostarcza ciśnienia do trzech cylindrów po zatankowaniu paliwa z zanieczyszczeniami. Po oczyszczeniu zbiornika i wymianie filtra, ciśnienie występuje tylko w jednym cylindrze. Użytkownicy sugerują, że zanieczyszczenia mogły dotrzeć do pompy wtryskowej, a także zalecają jej czyszczenie oraz ustawienie kąta wtrysku i dawki paliwa. Wskazówki dotyczą również skorzystania z usług specjalisty ("pompiarza") oraz poszukiwania schematów pompy w celu bezpiecznego demontażu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA