Witam.
Mam problem,
Odebrałem skuter z naprawy, po wymianie cylindra i tłoku. Niestety brat za bardzo grzał i się zatarł.
Mechanik włożył nowy cylinder i tłok 80cc, ale powiedział, że trzeba wymienić gaźnik i jak się odpalało, to trzeba było gazem ze trzy razy poruszać(tak mi powiedział mechanik).
Jeździłem nim. Na początku tylko były dłuższe odpalania, tak za 2-3 razem.
Potem jak zmniejszyło się obroty (rączką) to nie chciał wchodzić wyżej (pomimo dodania gazu rączką tylko tak[mruczał]że tak powiem),
dopiero po 2-3 minutach wchodził.
Pomyślałem, że może problem z gaźnkiem. Kupiłem za 100zł z allegro z czarną pokrywką, wkręciłem no i palił ale ciężko.
Jeździłem nim ze 2 dni potem 3 dni stał i w końcu brat musiał pojechać po mamę na
przystanek(powiedział mi że nie mógł go odpalić dopiero po 10 min mordęgi)
Gdy wrócił zgasił i odstawił.
Na następny dzień chciałem go odpalić i że tak powiem chce ale nie może
gdy go odpalam zaskakuje ale nie uruchomi się
nie wiem co jest przyczyną.
Jeżdżę na vervie 98
Filtr powietrza i gaźnik wyczyściłem, olej jest nowy ma z 1,5 miesiąca.
Proszę o pomoc.
Mam problem,
Odebrałem skuter z naprawy, po wymianie cylindra i tłoku. Niestety brat za bardzo grzał i się zatarł.
Mechanik włożył nowy cylinder i tłok 80cc, ale powiedział, że trzeba wymienić gaźnik i jak się odpalało, to trzeba było gazem ze trzy razy poruszać(tak mi powiedział mechanik).
Jeździłem nim. Na początku tylko były dłuższe odpalania, tak za 2-3 razem.
Potem jak zmniejszyło się obroty (rączką) to nie chciał wchodzić wyżej (pomimo dodania gazu rączką tylko tak[mruczał]że tak powiem),
dopiero po 2-3 minutach wchodził.
Pomyślałem, że może problem z gaźnkiem. Kupiłem za 100zł z allegro z czarną pokrywką, wkręciłem no i palił ale ciężko.
Jeździłem nim ze 2 dni potem 3 dni stał i w końcu brat musiał pojechać po mamę na
przystanek(powiedział mi że nie mógł go odpalić dopiero po 10 min mordęgi)
Gdy wrócił zgasił i odstawił.
Na następny dzień chciałem go odpalić i że tak powiem chce ale nie może
gdy go odpalam zaskakuje ale nie uruchomi się
nie wiem co jest przyczyną.
Jeżdżę na vervie 98
Filtr powietrza i gaźnik wyczyściłem, olej jest nowy ma z 1,5 miesiąca.
Proszę o pomoc.