logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop dell 620, Brak możliwości odtwarzania filmów przez internet.

Oliwka2309 19 Sie 2013 20:05 2373 5
REKLAMA
  • #1 12645147
    Oliwka2309
    Poziom 2  
    Witam,

bardzo proszę o pomoc.Kupiłam ostatnio używanego laptopa. wszystko było ok, do czasu. Wszystko zaczęło się od tego, że próbowałam rozwiązać problem, tj. samoistnie włączające się strony z reklamami i grami. Przeczytałam, że powinnam usunąć zbędne programy. Odinstalowałam więc dwie przeglądarki w tym google chrome i parę programów których nie znałam. Niestety nie pamiętam, co to było Sads . Pomogło. Wydaje mi się, że odinstalowałam coś potrzebnego, bo nie mogę odtworzyć filmów w internecie. Na żadnej stronie, żadnego filmu. odtwarza sie może 5 sekund filmu, potem się zacina i wyświetla komunikat na czarnym polu jakby z kaszą- "Wystąpił problem. Sprubój ponownie później."
    Zainstalowalam Javę, flashplayera i nic. może coś się zdublowało? Muszę włączyć jakąś opcję? Czytałam, że może to kwestia internetu, ale mam też stacjonarny komputer na którym wszystko jest ok. (Livebox orange). Laptop odbiera vifi a stacjonarny jest pod kablem. Odinstalowałam newet avasta bo podobno komuś to pomogło. U mnie żadnego efektu.

Bardzo proszę o pomoc, bo zepsułam, i po raz pierwszy nie umiem naprawić. Dodam też że bardzo słabo orientuję się w sprawach komputerowych. Potrzebuję pomocy kroczek po kroczku....i troszkę cierpliwości..
  • REKLAMA
  • #2 12645212
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1074
    Proszę zamieścić logi z programu OTL jako załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 12645743
    dinos83
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Jakiej przeglądarki używasz? Sprawdź na Chrome która ma wbudowany flash. Jak nie działają filmy, to wklej zrzut ekranu z zawartości chrome://plugins/
    I Firefox + zainstaluj flash non-ie. Jak masz ją zainstalowaną, to przejdź do about:support i naciśnij 'zresetuj program firefox'. Zainstaluj ww. flash i jak nie będą działać filmy to wklej zrzut ekranu z górnej belki 'Dodatki' > 'wtyczki'.
  • REKLAMA
  • #4 12647712
    Oliwka2309
    Poziom 2  
    Ściągnęłam google chrom i tam działają filmy-dziękuję. Czy w takim razie powinnam jeszcze wykonać te dalsze instrukcje?

Dodano po 2 [godziny] 35 [minuty]:

pojawił się także inny Problem... czyli Brak urządzeń audio..filmy się odtwarzają ale bez dźwięku..W menadźerze urządzeń przy kontroler ethernet oraz IDT High Definition Audio CODEK są żółte wykrzykniki...
  • REKLAMA
  • #6 12650635
    Oliwka2309
    Poziom 2  
    Zainstalowałam, z kategorii dźwięk, był jeden do wyboru, uruchomiłam ponownie laptopa i dalej nic.. chyba że źle zainstalowałam... trzeba było wybrać jedną z opcji -przez internet czy przez system dell .. wybrałam pierwszą opcję.

Dodano po 7 [minuty]:

Dodatkowo żółty wykrzyknik zniknął w poprzednim miejscu, ale pojawiły sie dwa inne- w Microsoft Kernel Acoustic Echo Canceller i Microsoft Kernel Audio Splitter..I dosłownie w tej sekundzie w Syntezator tablicy dźwięków Wave Microsoft Kernel GS.. :(

Dodano po 1 [godziny] 29 [minuty]:

teraz już 5 żółtych wykrzykników ..może to jakiś wirus?

Dodano po 3 [godziny] 38 [minuty]:

przeskanowałam antywirusem avast, nic nie wykryło.
REKLAMA