Witam kolegów.
Trafiło mi sie radio jak w tem.
Objawy: trafiło martwe, brak reakcji na power on.
Stwierdziłem uwalona diode D16 zabezpiecz. przed odwrotna polaryzacja zasilania , brak VDD +5V NA PŁYCIE,BRAK napiec wyjsciowych na BA3917.
podstawiłem od tyłu na goldpinie stabilizator BA 3918.
Radio ożyło , da sie włączyc ale brak głosu i podswietlenia wyswietlacza, panel przełącza tryby i wyswietla skanowanie ale nic nie widzi.
stwierdziłem brak napiec na tuner (linie czyste zwolnione).
Zamówiłem BA 3917 Z MONSTER-ELEKTRONIK- KRAKÓW- I DALEJ TO SAMO.
mam aplikacje do ba 3918 ,ale chyba się róznia czyms te układy.
=========================================
PROSZĘ O PODESŁANIE SCHEMATU ALBO CHOCBY WYCINKA Z JAKIEGOKOLWIEK RADYJKA ZAWIERAJACEGO BA3917, lub choćby odpisanie oznaczeń pinów i napięc dla BA3917.
===========================================
NADMIENIAM ŻE LINIE STERUJACE STANBY ,MODE1,MODE2 SA PRAWIDŁOWO WYSTEROWYWANE PRZEZ PROCEK.
CZYZBYM MIAŁ CHOLERNA PODRÓBE ?????
(znalazłem posty ostrzegajace że krazyły takowe po rynku.)
W tej firmie(monster-elektronik) juz sie nadziałem na podróby tranzystorów W.CZ. I SKURCZYBYKI MI NIE PRZYJĘLI.(LUTOWANE)
Popłynołem jakies 80.00 złotych(z pięc sztuk- moge sobie stabilizatory z nich zrobić - 15 zł za stabilizator!!!!)
Moc na nich w radiu CB wychodziła 0.5-0.8 W .po wsadzeniu prawdziwego 4W w tych samych warunkach.Oczywiscie sprawdzałem na mierniku ebc wszystko ok.
pozdrawiam -
Zbyszek K.
autocentral(_at_)wp.pl
Trafiło mi sie radio jak w tem.
Objawy: trafiło martwe, brak reakcji na power on.
Stwierdziłem uwalona diode D16 zabezpiecz. przed odwrotna polaryzacja zasilania , brak VDD +5V NA PŁYCIE,BRAK napiec wyjsciowych na BA3917.
podstawiłem od tyłu na goldpinie stabilizator BA 3918.
Radio ożyło , da sie włączyc ale brak głosu i podswietlenia wyswietlacza, panel przełącza tryby i wyswietla skanowanie ale nic nie widzi.
stwierdziłem brak napiec na tuner (linie czyste zwolnione).
Zamówiłem BA 3917 Z MONSTER-ELEKTRONIK- KRAKÓW- I DALEJ TO SAMO.
mam aplikacje do ba 3918 ,ale chyba się róznia czyms te układy.
=========================================
PROSZĘ O PODESŁANIE SCHEMATU ALBO CHOCBY WYCINKA Z JAKIEGOKOLWIEK RADYJKA ZAWIERAJACEGO BA3917, lub choćby odpisanie oznaczeń pinów i napięc dla BA3917.
===========================================
NADMIENIAM ŻE LINIE STERUJACE STANBY ,MODE1,MODE2 SA PRAWIDŁOWO WYSTEROWYWANE PRZEZ PROCEK.
CZYZBYM MIAŁ CHOLERNA PODRÓBE ?????
(znalazłem posty ostrzegajace że krazyły takowe po rynku.)
W tej firmie(monster-elektronik) juz sie nadziałem na podróby tranzystorów W.CZ. I SKURCZYBYKI MI NIE PRZYJĘLI.(LUTOWANE)
Popłynołem jakies 80.00 złotych(z pięc sztuk- moge sobie stabilizatory z nich zrobić - 15 zł za stabilizator!!!!)
Moc na nich w radiu CB wychodziła 0.5-0.8 W .po wsadzeniu prawdziwego 4W w tych samych warunkach.Oczywiscie sprawdzałem na mierniku ebc wszystko ok.
pozdrawiam -
Zbyszek K.
autocentral(_at_)wp.pl