Witam,mam pracujący prawidłowo zestaw domofonowy Bticino Terraneo w skład którego wchodzi słuchawka,kaseta, zasilacz 230/12 V oraz elektrozaczep.Mam podłączyć dodatkową słuchawkę (identyczną jak w zestawie).Niestety nie mam żadnej dokumentacji a w googlach też nic nie znalazłem.Na stronie producenta też nic nie ma bo jest to produkt archiwalny.Unifon posiada zaciski 1,2,3,4,6 T,a kaseta ma zaciski 3,4,7,8.Z zasilacza 12 AC dochodzi do zacisków słuchawki 1,2.Zaciski 3,4 unifonu połączone są z zaciskami 3,4 kasety.Zaciski 7,8 z kasety do rygla
Zaciski unifonu 6,T są nie podłączone,prawdopodobnie na dodatkowy głośnik,i to wszystko działa prawidłowo.Podłączyłem drugą słuchawkę równolegle z pierwszą i efekt jest taki ,że po podniesieniu jednej ze słuchawek jest wywołanie w drugiej i można rozmawiać,chociaż jest lekkie buczenie.Natomiast nie działa wywołanie od strony kasety.Nie jestem pewny ,czy da się podpiąć drugą słuchawkę.Może ktoś miał do czynienia z tego typu domofonem i coś da się wykombinować.
Zaciski unifonu 6,T są nie podłączone,prawdopodobnie na dodatkowy głośnik,i to wszystko działa prawidłowo.Podłączyłem drugą słuchawkę równolegle z pierwszą i efekt jest taki ,że po podniesieniu jednej ze słuchawek jest wywołanie w drugiej i można rozmawiać,chociaż jest lekkie buczenie.Natomiast nie działa wywołanie od strony kasety.Nie jestem pewny ,czy da się podpiąć drugą słuchawkę.Może ktoś miał do czynienia z tego typu domofonem i coś da się wykombinować.