Iwan188 napisał: Objawy były takie same - za jakiś czas układ się zapowietrzał i auto gasło. Pomagało ponowne odpowietrzenie wtryskiwaczy. Winowajcą był ten zaworek, za który zapłaciłem 150zł w warsztacie... akurat mieli z innej uszkodzonej pompy wtryskowej. A tak ogólnie to też nie widziałem w sprzedaży samego zaworka. Wszyscy oferowali całą pompę.
...dziś znalazłem gościa który proponował całą pompę za 150zł , bo zaworka samego nie sprzeda

... dzwoniłem i pisałem wczoraj za nim chyba do 15 osób i nic
Dodano po 8 [minuty]: Iwan188 napisał: Objawy były takie same - za jakiś czas układ się zapowietrzał i auto gasło. Pomagało ponowne odpowietrzenie wtryskiwaczy. Winowajcą był ten zaworek, za który zapłaciłem 150zł w warsztacie... akurat mieli z innej uszkodzonej pompy wtryskowej. A tak ogólnie to też nie widziałem w sprzedaży samego zaworka. Wszyscy oferowali całą pompę.
>>> Iwan czy mógłbyś podesłać mi zdjęcie gdzie ten zaworek się znajduje ??!!..ponieważ pytałem się jednego z mechaników i mówił że zwykłe pompy przy 110 km silniku nie posiadały zaworka zwrotnego lecz zawór start -stop !!! >>> i teraz to już idzie zwariować
Dodano po 3 [minuty]: MartBan napisał: Albo w przelewie termostatycznym do podgrzewania filtra paliwa. Mozesz go od razu wymienić, cena zamiennika to kilkanaście pln, Boscha kilkadziesiąt. A jak chcesz się bawić dla pewności, to go zaślep, połącz węże przelewowe bezposrednio ze sobą omijając filtr i zobacz jaki bedzie efekt.
..czy to jest tak zwany zaworek kierunkowy w filtrze paliwa ??.. jaką on role pełni ??