logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

T-Mobile: Wysokie rachunki przez płatne SMS-y od MADRY - co robić?

zenek_xd 06 Wrz 2013 21:17 4929 4
REKLAMA
  • #1 12708933
    zenek_xd
    Poziom 1  
    Witam. Mój ojciec ma telefon na abonament w t-mobile, wszystko pieknie ładnie było do czasu ... Od jakiegoś miesiąca dostaje smsy podpisane 'od:MADRY' . Wszyscy myśleliśmy, że to jakieś reklamy jak to nie raz w różnych sieciach bywa. Ale... Dzisiaj ojciec dostał fakturę za sierpień, która wynosiła 250zł, co normalnie najwyżej było 30zł. Zorientowaliśmy się, że odtąd, odkąd smsy od MADREGO przychodziły. A z pewnością nie wysyłał zadnych smsów typu loteria czy coś w tym stylu. Moje pytanie brzmi, czy ktoś może wie o co może w tym chodzić? Skąd to się w ogóle wzięło? Może ktoś ma podobne doświadczenia? Jutro idziemy tą sprawę wyjaśnić ale słyszałam, że t-mobile w ten sposób potrafi wyłudzać pieniądze.
  • REKLAMA
  • #2 12708984
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    zenek_xd napisał:
    Jutro idziemy tą sprawę wyjaśnić ale słyszałam, że t-mobile w ten sposób potrafi wyłudzać pieniądze.

To nie operator a firmy które żerują na naszej niewiedzy lub naiwności, aby się tego ustrzec wystarczy zablokować smsy premium.
    Jaki model telefonu ojciec posiada?

Poczytaj: http://pld.bsmarter.mobi/terms.php
  • REKLAMA
  • #3 13281702
    szym86
    Poziom 13  
    Ocena: 34
    Też się wpakowałem w SMSy od MADRY.
    Wyłączyłem to wysyłając STOP MADRY na ich numer.
    Poza tym zalogowałem się na t-mobile i zablokowałem wszystkie usługi Premium i teraz będę miał spokój.
  • REKLAMA
  • #4 13282023
    Bogdanbenek
    Poziom 20  
    Ocena: 78
    Zadzwoń do BOK t-mobile i a tam zablokować SMS premium i o podwyszonej opłacie , Jak nie masz pakietu internet w telefonie to wyłonczyć internet w telefonie bo też idzie kosztów narobić . Napisać reklamację do t-mobile na te SMS -y MADRY-e w jaki to sposób zostało załonczone itd skoro wy nie załonczyliscie to kto Święty Antoni ? .
  • #5 13283015
    szym86
    Poziom 13  
    Ocena: 34
    Włączasz przeglądarkę i pierwsze co widzisz to napis że zostałeś wytypowany do ankiety. Tylko 3 pytania klikasz wyślij i wybierasz nagrodę. Wygląda to niewinnie. Potem pytają o nazwisko i telefon. I wtedy pakujesz się w to bagno. Niby zapisałeś się do jakiegoś programu zwiększania wiedzy czy coś. Firma ma siedzibę w Izraelu. Będziesz dostawał 3 smsy tygodniowo 6zł każdy. Jawne wyłudzanie pieniędzy. Uwaga na takie rzeczy.

Dodam że wydawało mi się że to ankieta od google, bo pytali ile filmów wideo oglądam i co sądzę o reklamach. Albo mają takich specjalistów od manipulacji albo jestem taki głupi.
REKLAMA