logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] T-Mobile – niechciane SMS o subskrypcjach i samoczynne aktywacje usług

momo666zjemcie 13 Cze 2025 21:29 2358 8
  • #1 21578624
    momo666zjemcie
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Wiem, że to blog o komputerach, ale mam sprawę. Od kilku dni w SMS przychodzą mi SMS o treści: Wpisz kod ****, aby aktywować subskrypcję, której koszt wynosi **** co * dni. Niektóre same mi się aktywują, a raz nawet sam włączył mi się limit 70 zł o doliczenie do rachunku. Oczywiście ze strony T-Mobile te SMS dostaję. Proszę o pomoc.
    AI: Czy klikał Pan/Pani w linki lub wpisywał kody z tych SMS-ów, czy też subskrypcje aktywują się całkowicie bez Pana/Pani udziału?
    Nie było linków, a subskrypcje aktywują się automatycznie.
    AI: Czy korzysta Pan/Pani z abonamentu, czy z oferty na kartę oraz czy ma Pan/Pani dostęp do konta online lub aplikacji T-Mobile?
    Tak
  • #3 21578856
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2504
    Ja bym złożył pismo, żeby mieć dowód do ewentualnej reklamacji. W piśmie żądasz:
    - wyłączenia wszelkich usług płatnych poza rozmowami, SMS, mms i transmisją danych (nie pisz konkretnie o jakich uslugodawców chodzi, bo jak ich wymienisz, to zrobisz furtkę typu ZŁODZIEJ.tu.kradnie ma spółkę córkę ZŁODZIEJ.teraz.kradnie i to ta spółka będzie Cię z pomocą T-Mobile okradać).
    - wyłączenia usług premium i o podwyższonej opłacie
    - wycofania wszelkich zgód marketingowych
    - żądanie podania, kto i na czyje zlecenie wysłał wcześniejsze SMS
    - żądanie podania, w jaki sposób został zmieniony limit na usługi premium

Po odpowiedzi ewentualnie składasz reklamację i żądasz zwrotu niesłusznie i bez Twojej wiedzy pobranych pieniędzy.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 21578954
    momo666zjemcie
    Poziom 2  
    Jeszcze chciałem dopisać, że zabrało mi z konta 13 zł (oczywiście z konta na karcie SIM).
  • #5 21579149
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5400
    @momo666zjemcie
    Większość ofert ma w panelu klienta samodzielne blokowanie pewnych funkcji.
    Pytanie, co masz zapisane w umowie i czy czasem Sam wyraziłeś na to zgodę (nie czytając podpisywanego dokumentu dokładnie).

Forum tu nie pomoże - kontakt i reklamacje do operatora, to jedyna droga.
  • #6 21579221
    Anonymous9
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    A czy mógłbyś napisać, co to są za subskrybuje? Ja też mam umowę w T-Mobile.
  • #7 21579566
    momo666zjemcie
    Poziom 2  
    Np. MediaGames, Time4Game, buke, magplay, Play &amp
  • #8 21579590
    Kris52
    Poziom 24  
    Ocena: 66
    Ja kiedyś zobaczyłem sms na routerze o próbie włączenia subskrypcji. Od tego czasu wprowadzam limit na usługi premium na 30zl oraz cenę na chyba 3.75zl na sms płatne na moich abonamentowych kartach telefonicznych. W routerze ustawiam limity na 0 i jest spokój. Wszystko w panelu zarządzania kontem online. Mam 4 karty w t-mobile
  • #9 21601963
    momo666zjemcie
    Poziom 2  
    Wystarczyło wejść w aplikację Mój T-Mobile i wyłączyć usługi marketingowe i tyle.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z niechcianymi SMS-ami od T-Mobile o aktywacji subskrypcji premium, które same się włączają bez jego udziału, powodując naliczenia na koncie prepaid. W dyskusji zalecane jest sprawdzenie i zarządzanie blokadami usług premium oraz wyłączenie zgód marketingowych w panelu klienta lub aplikacji "Mój T-Mobile". Sugerowane jest również złożenie pisma do operatora z żądaniem wyłączenia wszystkich usług płatnych poza podstawowymi oraz wycofania zgód marketingowych, a także żądanie informacji o nadawcy SMS-ów i zmianach limitów. Użytkownicy wskazują na możliwość samodzielnego ustawienia limitów na usługi premium w panelu online lub routerze, co pozwala uniknąć nieautoryzowanych aktywacji. Przykładowe subskrypcje to MediaGames, Time4Game, buke, magplay, Play &. Ostatecznie wyłączenie usług marketingowych w aplikacji "Mój T-Mobile" rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA